Jonge musicalacteurs vanaf volgende week in “Thuis”Op dinsdag 8 maart leren de THUIS-kijkers enkele klasgenoten van Olivia kennen. Tamara Vereken (Tine Priem), Arne Guns (Michiel De Meyer) en Jessica Engels (Ditte Jaspers) volgen samen met Oliva de lerarenopleiding. De vier klasgenoten moeten samen een groepswerk maken. Zoals in elke groep durven de verschillende karakters wel eens te botsen. De nieuwe klasgenoten maken het Olivia dan ook niet altijd even gemakkelijk.

Tine Priem speelt Tamara Vereken

“Dit overtreft mijn verwachtingen. Ergens nieuw zijn, is toch altijd een beetje spannend. Maar dit is zo’n warme ploeg, iedereen is lief voor mekaar, je kan hier onmogelijk verloren lopen. En je kan altijd terugvallen op een pak ervaren acteurs. En het belangrijkste: ik ga altijd met een glimlach naar huis.”

Tine Priem (1988) had als kind al de acteermicrobe te pakken. Na haar opleiding woordkunst-drama aan Ottogracht in Gent startte ze haar opleiding aan het Conservatorium in Brussel, dat resulteerde in een Professionele Bachelor Musical in 2011.

Tine werkt graag met kinderen en regisseerde eerder al enkele toneel – en musicalprojecten. Ze was ook te zien als Anja in Familie en speelde daarnaast nog enkel kleine gastrollen in onder andere Aspe en Vermist. Momenteel geeft Tine lessen Musical in de Academie van Zaventem en woordlessen bij Musicalcompagnie Mithe in Leuven. Daarnaast zingt Tine ook bij het meisjeskoor Scala & Kolacny Brothers.


Michiel De Meyer speelt Arne Guns “Vroeger keek ik vaak naar THUIS. Ik herinner me nog heel levendig de scène waarin Fernand (Chris Cauwenberghs) van de trap werd geduwd door Pierre (Jan Schepens).”

“Op vrijdag mochten we als kind altijd langer opblijven en dan keken we naar THUIS, onder een dekentje met een zakje chips. Dat was een echte happening.”

Net als Tine was ook Michiel De Meyer (1993) op jonge leeftijd al muzikaal actief. Hij stond vanaf z’n twaalfde tussen grote musicalsterren in musicals als Pinokkio, Peter Pan, Jungle Book en Hans & Grietje. De afgelopen jaren kon je Michiel vooral vinden in Nederland, hij volgde er de opleiding Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool. Tijdens deze opleiding speelde hij mee in verschillende voorstellingen en zong hij bij verschillende koren. Hij maakte ook twee muzikale voorstellingen met z’n groepje As you like it.

Ook na deze opleiding bouwde Michiel z’n musical-palmares nog verder uit met de musicals Marie-Antoinette, Hartsvrienden, Kiss of the Spiderwoman en The Sound of Music. Vorig jaar zette Michiel z’n eerste televisiestappen met een gastrol in de VTM-reeks Coppers.


Ditte Jaspers speelt Jessica Engels “Ik kreeg een mailtje van Lulu Aertgeerts, de directrice van het conservatorium in Brussel, waar ik gestudeerd heb. Ze gaf me de raad om deel te nemen aan een auditie voor THUIS. Ik werd uiteindelijk gevraagd om de rol van Jessica te spelen.”

“Leah Thys was misschien wel een strenge leerkracht, maar als er iets scheelde, kon je wel altijd bij haar terecht. Luk De Koninck gaf me dictie, da’s geweldig want wanneer hij begint te vertellen, moet je gewoon je ogen sluiten en ontspannen. Zo’n zálige stem.”

Ook Ditte Jaspers (1991) heeft een musicalverleden. In 2013 behaalde ze een bachelor in de Musical aan het Conservatorium in Brussel, waar ze les kreeg van onder andere THUIS-collega’s Leah Thys en Luk De Koninck.

Momenteel repeteert Ditte voor Sisters of Swing, een musical over de Andrew Sisters, die in juni te zien zal zijn in het Fakkelteater in Antwerpen.


#musicalacteurs #Thuis

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0