“The Singing Factory” wordt Musicalproductiekoor“The Singing Factory VZW” herbergt momenteel 2 koren : Kinderkoor “Singfonia” voor kinderen van 6 – 12 jaar en jongerenkoor “Youforia” (oorspronkelijk) voor jongeren van 13 – 18 jaar. Op amper 2 jaar tijd is de groep zo gegroeid dat het tijd wordt voor een derde koor. De jongste groep wil kinderen van het 1ste tot en met 4de leerjaar het plezier van het zingen bijbrengen. De middengroep zal werken met jongeren van het 5de leerjaar tot en met het 2de middelbaar en de oudste groep wordt een “musicalproductiekoor” voor jongeren van 15 – 25 jaar.

Wat is dat dan – een “musicalproductiekoor”? “We zijn geen koor dat losse nummers uit musicals zingt”, zegt dirigente Tinne De Groot. “We zijn evenmin een musicalgroep want die brengen meestal musicals met enkele rollen en enkele ensemblenummers. Wij willen focussen op musicals waar het ensemble dé belangrijkste functie heeft, aangevuld met enkele rollen. We zijn er ons van bewust dat dit soort musicals quasi niet bestaat, dus we gaan vooral werken aan nieuwe musicalcreaties of arrangementen van bestaande musicals. Daarnaast gaan we ook voor “musicals met een boodschap”. We vinden het belangrijk dat ook scholen kunnen komen kijken naar onze producties en dit dan als lesmateriaal kunnen gebruiken”.

Als aanzet bracht jongerenkoor Youforia enkele weken geleden al vier voorstellingen van de rockmusical “The Wave”, gebaseerd op het kortverhaal van Ron Jones. Verschillende scholen kwamen kijken naar deze voorstelling en er komen nog steeds aanvragen binnen. Er is ook een lesmap voor 2de en 3de graad SO samengesteld.

Dirigent/repetent Ronny Plovie wil ook vooral blijven werken aan koorklank. “Rond januari starten we met de repetities voor onze nieuwe productie, tot die tijd gaan we via musicalnummers vooral werken aan stemtechniek, meerstemmigheid en koorklank”, zegt hij.

Kandidaat koorleden kunnen heel de maand januari instappen. Er wordt gerepeteerd op zaterdagavond in de lokalen van de Academie Berchem – Muziek-Woord, Willem van Laarstraat 15-17, 2600 BERCHEM. Voor meer info kan je contact opnemen via tinne@singingfactory.be

Wil je lid worden van het productieteam en achter de schermen actief meewerken aan de producties? Stuur dan een mailtje met als onderwerp “productieteam”.

#TheSingingFactory

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0