Beauty And The Beast in een modern jasje gestokenDeze avond ging Beauty And The Beast in première in Flanders Expo in Gent. Marmalade kreeg de kans om de gekende musicalproductie in een nieuwe en moderne uitvoering te gieten.

Beauty And The Beast vertelt het magische verhaal van de onafhankelijke en intelligente Belle die wordt gevangen genomen in het duistere kasteel van een verschrikkelijk beest. Ondanks de moeilijke situatie waarin ze zich bevindt, wordt Belle vrienden met het voltallige personeel dat door de vloek werd veranderd in huisraad. Ze leert de innerlijke schoonheid van het Beest kennen en ontdekt zo de ziel en het hart van een prins.

De vernieuwde versie zagen we vooral terug in het gigantische decor. Het 48 meter lange podium, in de vorm van een roos, vulde dan ook een groot deel van de expo hal. Vanaf de parterre was helaas de vorm van de roos niet te herkennen en was het vooral een erg groot podium, met op de achtergrond een indrukwekkende led schuifwand. Dit grote podium heeft als voordeel dat er veel mensen tegelijkertijd kunnen genieten van deze voorstelling, tot zelfs 3250 toeschouwers per voorstelling. Helaas gaat daarmee soms de intimiteit en de rust van de voorstelling wel wat verloren en zijn acteurs veel bezig met het bewegen van de ene kant naar de andere kant van het podium. Anderzijds geeft dit een overweldigend gevoel bij de grote ensemble scènes, zoals “Kom erbij”, en de wolvenscènes. Naast een grote kasteeltrap, “zweven” de meeste decorstukken in de lucht, wat een slimme oplossing is, aangezien het publiek niet vanaf één plaats op het podium kijkt. Echter zorgen deze innovaties soms ook voor afleiding, bij bijvoorbeeld de ‘vliegende boeken’, werd het publiek volledig afgeleid van hetgeen wat er zich op het podium afspeelde. De grote roos boven het podium geeft een magisch gevoel aan het geheel, want per vallend blaadje lijkt de betovering steeds definitiever te worden..

Ondanks dat Beauty And The Beast in een nieuw jasje gestoken werd, bleef de kracht van het verhaal en de muziek behouden.


Josje Huisman kroop voor deze editie in de rol van Belle. Belle is zeker geen gemakkelijke rol en vele grote musicalnamen gingen haar voor in deze rol. Hoewel ze de rol erg eigen heeft gemaakt, heeft ze ons helaas vocaal niet weten te overtuigen. De rest van de cast en het ensemble daarentegen spatte duidelijk van het podium af. Jan Schepens kroop voor de tweede keer in de huid van het Beest en heeft hiermee werkelijk de show gestolen. Tijdens “van haar te houden” hing het volledige publiek aan zijn lippen en wist hij de gigantische omgeving mee te nemen in zijn emotie. Ook Peter Van De Velde nam voor de tweede keer de rol van Lumière op zich, waarmee hij een enorme dosis humor in de voorstelling bracht. Barbara Dex bracht een prachtige versie van “Meisje en het Beest”, waarbij het sprookjesgevoel de zaal vulde. Gaston werd met glans en kracht vertolkt door Dieter Troubleyn en de rol van Maurice bleek op het lijf geschreven voor Frank Hoelen. Peter Thyssens, Ivan Pecnik en Eline De Munck zetten hele eigen, maar zeer grappige versies van Le Fou, Tickens en Babette neer.

Naast deze hoofdcast viel ook het hoge niveau van het ensemble op, op zowel de gebieden van zang, spel en dans. Daarbij werd het geheel ondersteund door prachtige kostuum, grime en pruiken.

Kortom: een sprookjesachtig uitstapje voor tijdens kerstperiode!

Tickets en info:

https://www.beautyandthebeast.be/


#marmalade #beautyandthebeast

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0