Aankomend musicaltalent schittert in “Chicago”


Afgelopen weekend stonden de studenten van de opleiding “Musical” van het Brusselse conservatorium een laatste keer op het podium met de Broadway-musical “Chicago”. Bruno Van Heystraeten – bezieler van Loge 10 theaterproducties – nam de regie voor zijn rekening.

BOA was erbij en zag dat het goed was …

Het was voor opleidingshoofd Lulu Aertgeerts geen gemakkelijke klus om de rechten te krijgen om deze musical te mogen uitvoeren in Brussel. Gelukkig is het haar wel gelukt, want de studenten brachten maar liefst 9 schitterende voorstellingen op evenveel dagen.

“Chicago” vertelt het verhaal van 2 showgirls: Velma Kelly (Shana Pieters) en Roxie Hart (Line Elegiers). Beide dames hebben een moord op hun geweten en belanden in de gevangenis. In de gevangenis kiest ieder voor zich en bestaat rechtvaardigheid niet. Achter gesloten muren heeft “Mama Morton” (Saïn Vantomme) een leidende rol. Velma en Roxie proberen via de media aandacht te trekken en zo hun vrijheid te bekomen. Dit alles met hulp van hun advocaat Billy Flynn (Jervin Weckx). Ze spelen een gevaarlijk spel en deinzen nergens voor terug.

Wat meteen opviel bij het binnenkomen van de zaal, was het sobere, doch zeer geschikte decor dat opgebouwd was uit stellingen en stoelen. Bij het begin van de voorstelling viel dan weer de keuze op om alles onversterkt uit te voeren: gedurfd maar op enkele zinnen na was alles perfect verstaanbaar.

Shana Pieters zet meteen de toon bij het begin van de voorstelling met haar knappe vertolking van “All that jazz” en Saïn Vantomome kan je zelfs Queen Latifa even laten vergeten in haar versie van “When you’re good to mama”. Het ensemble komt dan weer schitterend uit de hoek in o.a. de “Cell Block Tango”. Eerlijkheidshalve moeten we er aan toevoegen dat het acteren soms iets minder was dan de ijzersterke vocale momenten.

De choreografieën van Adam Solya en de muzikale arrangementen van Pietro Raman maken de voorstelling helemaal compleet.

Ongetwijfeld gaan we van dit aankomend talent nog veel horen in de musicalwereld. Het is duidelijk dat deze studenten een zeer goede opleiding krijgen en dat Vlaanderen niet meer moet onderdoen voor Nederland.

Als je in de toekomst opvangt dat de musicalstudenten van het Conservatorium in Brussel een voorstelling geven … niet twijfelen en onmiddellijk je tickets boeken!Bron foto’s: Facebook

#ConservatoriumBrussel #Chicago

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0