Primeur bij theater M: eerste voorstelling voor doven en slechthorenden.Het Mechelse professionele theatergezelschap ‘theater M’ vindt dat theater voor iedereen toegankelijk moet zijn. Zij plannen in januari dan ook een voorstelling op maat van doven en slechthorenden.

“Stück 3571 is een aangrijpende monoloog over het leven in het Fort van Breendonk tijdens WO II. Het verhaal is gebaseerd op getuigenissen van mensen die deze hel overleefd hebben. Omdat ik als acteur vind dat zo veel mogelijk mensen dit verhaal moeten horen en in zekere zin beleven, kwam ik op de idee deze voorstelling ook te spelen voor doven en slechthorenden,” aldus Stefan De Waele.

Op de avant-première van 19 januari 2017 zal hij op het podium worden bijgestaan door een tolk Vlaamse Gebarentaal. Zo tracht theater M een breed publiek te bereiken met de voorstelling.

“Iedereen moet weten wat er toen gebeurde. Vaak proberen we slechte herinneringen te negeren of te vergeten, maar eigenlijk mogen we niet vergeten hoe onze voorouders hebben geleden voor onze vrijheid. Vanuit deze visie kwam deze voorstelling tot stand in samenwerking met het Fort van Breendonk. Ik ga ervan uit dat iedereen met een hart deze voorstelling wil gezien hebben”.

Indien u de voorstelling komt bekijken en nadien het Fort van Breendonk wenst te bezoeken, krijgt u 2 euro korting op vertoon van uw theaterticket.

Speeldata: 19 jan 2017 (met doventolk) – 20 jan 2017 (première) – 27 jan 2017 – 28 jan 2017

Info en tickets via www.theaterM.be

#theaterM

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0