‘Peter Pan, The Never Ending Story’, een groots spektakel!“Ontmoet de jongen die niet wilde opgroeien in een onvergetelijk live spektakel. Het is een avontuur vol fantasie en magie. Deze spectaculaire show combineert het wonderlijke van live theater met onvergetelijke wereldhits en de indrukwekkende beeldeffecten van een blockbuster. Verlies jezelf in de op maat gecomponeerde muziek en gearrangeerde klassiekers als Angels, Forever Young, Sailing en Nessum Dorma. Hou je adem in als Peter, Wendy, Tinker Bell en The Lost Boys zwaardvechten met Kapitein Haak en zijn Piraten. Met een internationale cast vol acrobaten, dansers en stuntmannen is ‘Peter Pan, The Never Ending Story’ een magische ervaring die live entertainment naar nieuwe ongeziene hoogtes brengt”


‘Peter Pan, The Never Ending Story’ werd gecreëerd in 2012 en wist toen in België meer dan 170.000 bezoekers te bekoren. Daarna speelde de show succesvol in de grootste steden van de UK, in Dubai, Singapore, Taipei, Doha en Abu Dhabi. In Singapore werd de arena-versie aangepast naar een theaterversie en het is die versie die vanaf nu in te zien is in Antwerpen. BOA nam gisteravond een kijkje in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Ik kon heel duidelijk zien dat de productie al enorm lang speelt. Het hele plaatje klopt. Het decor zat ongelofelijk ineen. Het ging dankzij projecties feilloos over van het huis van de familie Darling in Londen naar de feëerieke taferelen in Neverland. De verlichting, inclusief vuurwerk en andere speciale effecten, was perfect afgestemd. Ook de vliegende personages misten de boot niet… Alles verliep vlekkeloos.

De grootsheid van deze musical valt dus niet te ontkennen. Kinderen zaten met open mond voor zich uit te staren. Naast mij zat een jongentje op het puntje van zijn stoel te applaudisseren nog voor het eerste nummer gedaan was. Maar ikzelf vond het verhaal soms een beetje verloren gaan in het spektakel. Het was duidelijk zichtbaar dat de voorstelling oorspronkelijk gemaakt is voor grote arena’s, zoals Vorst Nationaal. Daar moet alles perfect tot uiting komen. Maar in een theaterzaal zie ik alles liever net iets meer ingetoomd, zodat emoties wat meer worden uitgediept. En zo’n intimiteit was in deze productie helaas ver te zoeken.

Wat de cast betreft: daar valt zeker niets op aan te merken. Steven Roox nam de hoofdrol van Peter Pan op zich en vloog meermaals indrukwekkend boven de zaal. De rol van Wendy werd vertolkt door Roosje van der Waerden. Hier en daar zette Wendy het terugkerend liedje “One Day I’ll Fly Away” net een tikkeltje onder de toon in (waarna ze zich steeds direct herpakte) en de moeder (Sara de Smedt) haar liedjes waren een beetje vlak… Maar dat zie ik graag door de vingers. Captain Hook werd gespeeld door de imposante verschijning van Milan van Weelden, wie ook vocaal imponeerde. Sébastien De Smet nam, zoals inmiddels op zijn lijf geschreven blijkt, de humoristische noot op zich. Voor de gelegenheid werd oud K3 zoekt K3 kandidate Lisa Michels gevraagd voor de rol van Tiger Lily, welke ze goed heeft neergezet. Sylvie de Bie keerde terug in de huid van Tinkerbell. Het lijkt me een tof, enthousiast en hecht team. Vooral de dansers (of noem ik ze beter acrobaten?) waren één grote energiebom. Ik zag dat die internationale bende zich ontzettend hard amuseerde op podium. Hun gezichtsuitdrukkingen waren om van te smullen, ze smeten zich voor de volle 100%. Zij zijn waar deze hele musical op bouwt.

Praktisch

Peter Pan, The Never Ending Story

Stadsschouwburg Antwerpen 28/12/16 om 16u en 20u 29/12/16 om 15u en 20u 30/12/16 om 16u en 20u

02/01/17 om 15u (extra voorstelling)

Tickets & info: www.musichall.beFoto’s: Melissa Verhulst

#PeterPantheneverendingstory #MusicHall

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0