Blind Date: “twee uur op je gemak zitten en lachen”Gisterenavond was de première van de nieuwste theaterproductie van Uitgezonderd.: ‘Blind Date’. Er zakte heel wat schoon volk af naar de Rode zaal van het Fakkelteater om onder andere Karen Damen, Kürt Rogiers en Peter Van Asbroeck op de planken te bewonderen. En ook BOA mocht natuurlijk niet ontbreken op die première.

Peter: “Een première kan soms wat moeilijk zijn, zeker in comedy. Maar de mensen hebben veel gelachen en alles verliep heel vlot. Buiten een klein technisch mankementje… Er is een zetel ingezakt. Dus die zal nog eventjes verstevigd moeten worden!”

‘Blind Date’ is gebaseerd op het oude dating programma met Ingeborg (die trouwens ook aanwezig was!) Het bekende format bracht nostalgie naar boven, maar de voorstelling was vooral een heel frisse en grappige herwerking, geschreven door Brik Van Dyck, in een regie van Sven De Ridder. Sven heeft al 26 jaar ervaring met comedy en dat zag je ook duidelijk, het tempo qua humor zat heel goed. Vooral in het tweede deel van het stuk, wanneer het eigenlijk een echte ‘deurenkomedie’ werd, was het duidelijk dat de timing strak zat.

Sven: “Het gevoel voor timing zat al in de acteurs zelf, maar het was dan natuurlijk mijn job om dat allemaal in goede banen te leiden. Comedy moet je soms niet ver zoeken, maar het moet wel juist zitten. En als ik nu zo de reacties hoor, ben ik heel tevreden en trots.”

Waar iedereen natuurlijk het meest benieuwd naar was, dat was Karen Damen voor het eerst als niet-K3’tje in een theaterzaal. Ze speelt de rol van Daisy Pront. Daisy is een zotte doos die meedoet aan ‘Blind Date’ om een goede papa te zoeken voor haar tweeling. Al van haar eerste verschijning was het meteen een schot in de roos. Karen’s charme sleepte het publiek feilloos mee in het verhaal. Je zag ook dat ze er enorm van genoot.

Karen: “Ik ga niet pretenderen dat ik de grootste actrice ben, maar ik heb mij wel 100% gegeven. Al die anderen rond mij, dat zijn wel professionele acteurs en die hebben mij allemaal enorm goed geholpen.”

Ook de mannelijke acteurs vielen in de smaak bij het publiek. Kürt Rogiers nam de rol van presentator op zich. Hij speelde een vleier en dat ging hem goed af. Een bepaalde scène waar hij uit bad kwam, zal de vrouwelijke helft van de zaal niet snel vergeten. De drie jagers werden vertolkt door Aron Wade, Peter Van Asbroeck en Manou Kersting. Aron speelde een sullige leerkracht met een hoek af. Het deed met momenten terugdenken aan zijn rol van Akke in W817. Niet volledig hetzelfde natuurlijk, maar wel zeker even grappig. Peter speelde een machoman en Manou een caféganger met een grote mond, maar een klein hartje.

Manou: “De andere acteurs waren heel fijn om mee samen te werken. De meeste kende ik al, alleen Karen heb ik pas leren kennen met deze voorstelling. En dat was een hele toffe kennismaking!”

Kürt: “Het is een heel hechte groep en dat doet veel. Het feit dat wij dit nu op podium kunnen zetten, dat heeft daar toch wel mee te maken.”

De kaartjes van ‘Blind Date’ vliegen de deur uit. Vlaanderen heeft duidelijk zin in deze komedie. Gelukkig zijn er extra voorstellingen bijgekomen.

Tickets daarvoor kan je kopen via www.theaterblinddate.be.

Aron: “De mensen moeten zeker nog een kaartje kopen. ‘Blind Date’ is een avond plezier. Eventjes de knop omdraaien, alle miserie van thuis en van de wereld vergeten. Gewoon twee uur op je gemak zitten en lachen!”

Foto: Melissa Verhulst

#BlindDate

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0