De Quaghebeurs: Een fantastische komedie verweven in een pakkend verhaalGisterenavond ging in het EWT-theater in Deurne de nieuwe productie ‘De Quaghebeurs’ in première. Willy Quaghebeur is de trotse eigenaar van brasserie ‘Petit Paris’. Het was altijd zijn grote droom om zijn zaak door te geven aan zijn vier kinderen, maar die hadden één voor één andere ambities. Daardoor vertroebelt de relatie met hun vader en verliezen ze elkaar voor jaren uit het oog. Wanneer vader Quaghebeur plots komt te overlijden, worden de vier kinderen uitgenodigd in het funerarium voor de laatste groet.

Daar begint het komische verhaal van de familie Quaghebeur. De vier kinderen hebben elkaar al jaren niet meer gezien, wat zorgt voor de nodige frustraties, wrijvingen en herinneringen.

De voorstelling was al eerder te zien in een West-Vlaamse creatie. Die werd goed gesmaakt door het publiek. De tijd voor een Antwerpse versie van dit verhaal was dus aangebroken. Thomas Van Goethem, Mathias Daneels, Paul Maes en Frank De Kaey kruipen in de huid van de vier broers. Elk spelen ze hun rol zeer overtuigend. Heel mooi om te zien was dat ze elkaar de ruimte gunnen op het toneel, wat toch belangrijk is tijdens komedie.

Voor mij persoonlijk sprong Thomas Van Goethem er toch wel uit. Zijn teruggetrokken personage met een enorm spraakgebrek liet de zaal meermaals bulderen van het lachen. Maja Van Honste speelde de eigenares van het funerarium. Ook zij zorgde voor het nodige gelach in de zaal. De regie van dit stuk was in handen van Jeroen Maes.

Op het einde van de eerste helft krijgt het verhaal een totaal verassende wending. Daardoor ben je heel benieuwd naar het tweede deel. Dat blijft ook meermaals verrassen tot op het einde.

‘De Quaghebeurs’ is zeker en vast een aanrader voor een gezellig avondje uit. Het is een mooi, pakkend verhaal, maar bovenal een super grappige komedie. De voorstelling speelt nog tot en met 19 februari in het EWT-theater in Deurne. Tickets en info zijn te verkrijgen via de website www.ewt.be.


#ewttheater #DeQuaghebeurs

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0