Aspe 2: veel spanning en gelachZondagmiddag was de première van Aspe 2: Het Dodelijk Jubileum. Een stuk waarin het publiek getuige is van een moord en mee op zoek gaat naar de dader. Spannend concept, net als als de eerste theatervoorstelling van Aspe. Is het Uitgezonderd. gelukt om zichzelf te overtreffen? Broadway Of Antwerp was erbij en oordeelde.

Inspecteur De Swaef (Jelle Cleymans) en de directrice van de politieschool (Katelijne Verbeke) organiseerden een verrassingsfeest voor hoofdinspecteur Van In (Herbert Flack). Maar wat een feest had moeten zijn, eindigt in een catastrofe: ze krijgen te maken met een moord. Van In gaat samen met hoofdcommissaris (Frans Maas) op zoek naar de dader. Misschien was het wel een van de drie stagiaires van de politieschool (Helle Vanderheyde, Pieter Klinck of Mathias Vergels), die meehielpen om het feest voor te bereiden? Of misschien was het wel de schepen van cultuur (Peter Thyssen), die hen toegang tot de zaal gaf?

In het eerste deel van het stuk werd er vooral veel gebabbeld, waarbij er af en toe eens goed gelachen kon worden. Iedereen was verdacht en ieders motieven werden onder de loep genomen. De echte actie liet nog even op zich wachten… Dat was voor na de pauze. Dan begonnen de puzzelstukjes echt in elkaar te vallen en was er de ene spannende scène na de andere. De overgangen waren vlekkeloos, dankzij een zeer innovatief decor en natuurlijk dankzij de regie van Frank Van Laecke.

Pieter Klinck: “Ik heb al een paar keer met Frank mogen samenwerken. En elke keer leer ik weer dingen bij. Dat is heel tof.”

Wat de cast betreft… Die was perfect. Iedereen paste fantastisch in zijn rol en gaf enorm veel energie op podium. Verrassend om Mathias op de planken te zien, leuk om Helle nog eens iets anders te zien spelen dan een prinsesje en fantastisch om Herbert terug te zien in zijn vertrouwde rol van hoofdinspecteur.

Wat het verhaal betreft: ik zat – vooral tijdens het tweede deel – op het puntje van mijn stoel. Voor mij is Aspe 2 zeker even goed als Aspe 1. Misschien zelfs beter. De personages waren meer uitgediept en de spanning onderling was nog een stuk hoger. En Broadway of Antwerp is niet de enige met die mening.

Pieter Aspe: “Ik vind deze voorstelling nog beter dan Aspe 1, van opbouw en structuur. Nu ja, de eerste was absoluut niet slecht, he. Maar deze is vinniger, zo heb ik het graag. Het is soms moeilijk om mijn “kindje” te laten adopteren, maar Uitgezonderd. heeft dat enorm goed gedaan.”

James Cooke van Uitgezonderd.: “Onze eerste Aspe kreeg heel veel positieve reacties, maar ik denk dat we toch wel weer een stuk gegroeid zijn.”

Jelle Cleymans: “Het is dan wel een moord-theaterstuk, als je het over het algemeen bekijkt is het toch vooral ontspanning. Ik hoop dan ook dat de mensen echt genieten van wat ze zien en met een glimlach de zaal kunnen verlaten.”

Tickets bestellen kan via www.hetdodelijkjubileum.be. Er is nog een extra speelweekend bijgekomen, namelijk 24, 25 en 26 februari.#hetdodelijkjubileum #Aspe #Uitgezonderd #Theater

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0