Koning Triton is met z’n derde cabaretvoorstelling helemaal in de wolkenKoning Triton is met z’n derde cabaretvoorstelling helemaal in de wolken! Ken en Randall speelden al sketches op de lagere schoolbanken. Hun eerste avondvullend programma ‘Alle gekheid op een stokje’ kwam tot stand in 2009, waarmee ze de zilveren kabouter wonnen in Nederland gevolgd met een toer door het land.

Na hun tweede programma ‘Op Het Droge’ werden ze in de pers omschreven als ‘Kommil Foo in z’n jonge jaren’ en ‘de nieuwe Gaston & Leo.’ Twee zeer verschillende duo’s maar Koning Triton staat dan ook steevast garant voor een bond allegaartje aan sketches. De kinderlijke naïviteit waarmee absurde thema’s van levensbelang blijken en ingenieuze vondsten die de voorstelling naar een hoger niveau tillen. Soms een snelle afwisseling van sketches in rollercoasterstijl en dan weer tijd voor een zorgvuldig ontplooide gevoelige snaar.

Voor hun derde voorstelling, die vanaf 10 februari te zien is in theater Het Klokhuis, laten ze zich omringen door foute vriend ‘Steven Goegebeur.’ En dit keer bevat de voorstelling voor het eerst autobiografische elementen.

In deze voorstelling zit het komisch duo aan het stuur van een Boeing 747 naar bestemming onbekend. Ze trekken naar de top van de wereld, want Dubai is te duur; kopen een robot die alles kan, maar niet alles wil; en vinden de mooiste darmflora die ze ooit gezien hebben. En Johnny natuurlijk. Die doet een gooi naar de eerste plaats op de jaarlijkse karaoké van camping ‘De Regendruppel’ in Wechelterzande.

‘In de wolken’ is een turbulente vlucht van hilarische en absurde sketches waarin beide heren alle levensvragen vakkundig (of was het angstvallig?) uit de weg gaan. Zoals het bijna-dertigers betaamt! En zolang ze blijven spelen, zijn ze niemand een antwoord verschuldigd. Vooral niet zichzelf. Maar ondertussen scheurt die Boeing aan een razend tempo verder…

Randall: Dit is ons derde sketchprogramma en we hebben eindelijk onze eigen stijl gevonden. Voorheen worstelden we nog met het evenwicht tussen muziek, sketches, interactie met publiek, rode draad… Nu hebben we het gevoel dat dat allemaal in evenwicht is.

Tickets en info:

www.koningtriton.be

10, 11, 12, 16, 17, 18, 19, 23, 24 februari 2017 om 20u30 / 15u Theater Het Klokhuis, Parochiaanstraat 4, Antwerpen Prijs: 13 / 16 euro

Tickets en info: www.deproefkonijnen.be of 03 231 71 81

#koningtriton #deproefkonijnen

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0