Muziektheater proMITHEus brengt nieuwe tragikomedie SONGS FOR THE FALLENHet jonge theatergezelschap proMITHEus uit Leuven is ondanks het niet verkrijgen van een projectsubsidie recent van start gegaan met de repetities van hun nieuwe, alternatieve productie Songs for the fallen.

Deze hilarische, Australische, tragikomische, muzikale cabaret voorstelling van Sheridan Harbridge en Basil Hogios belooft weer net iets anders te zijn. Na de eerste succesvolle producties Thrill me en Murder Ballad, wordt er terug rebels en een tikkeltje koppig gekozen om een weg te gaan buiten de geijkte paden. Hiermee wordt de missie om succesvolle buitenlandse producties naar Vlaanderen en Nederland te brengen verder gevolgd. De makers hopen op de nodige cultuur investeerders om kleinschalige musical in Vlaanderen te kunnen blijven garanderen.

De cabaret musical Songs for the fallen uit 2015 won op het New York Theatre Festival zowel een award voor beste musical als voor beste actrice. Vanaf maart 2017 zal deze productie voor het eerst in Europa en Vlaanderen te zien zijn.

“IK BEN HET NIET DIE TE SNEL DANST, …. HET ZIJN DE VIOLEN DIE TE TRAAG SPELEN”

Songs for the fallen is een verhaal over een vrouw die van één zaak zeker was: brave meisjes maken geen geschiedenis. Marie Duplessis, één van de meest beroemde courtisanes uit de geschiedenis, werkte zich in het midden van de 19de eeuw vanuit de armoede op naar een beruchte vrouw in Frankrijk. Ze was zowel party girl als gewiekste leugenares. Geschiedkundigen spreken over haar als de ‘Diana’ van haar tijd, de prinses van het volk en de muze die de inspiratie vormde voor ‘La Traviata’ van Verdi, ‘La dame aux Camélias’ van Dumas en Baz Lurhmann’s ‘Moulin Rouge’.

SONGS FOR THE FALLEN is een uitnodiging voor het decadente finale feestje van een vrouw die haar lot provoceerde en een natie bij de neus nam. Een verhaal over lef, passie en het durven te leven in het nu!

Tickets en info:

Songs for the fallen door proMITHEus speelt vanaf 10 maart 2017 in verschillende locaties in Vlaanderen.

http://www.promitheus.be/

#Songsforthefallen #ProMitheus

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0