Songs for the fallen- F*CK YOU ALL !!!Gisteren was BoA te gast bij de uitvoering van de nieuwste Promitheus-productie “Songs for the Fallen”. Deze vrij recente Australische musical (2015) won op het “New York Theatre Festival” de prijs voor beste musical en is nu voor het eerst te zien in Vlaanderen. Dieter Verhaegen, Rudi Giron en Mira Delbaen tonen zich alweer van hun beste kant(en).

Dat Promitheus staat voor alternatieve, kleinschalige producties wisten we al langer. Dat hun producties steeds staan voor kwaliteit, wisten we ook al langer … maar met “Songs for the fallen”, kleuren ze nog net iets meer buiten de lijntjes.

De musical vertelt over het liederlijke leven van courtisane Marie Duplessis, vooral bekend van haar relatie met Alexandre Dumas. Een arm meisje dat na een ongelukkige jeugd haar geluk vindt als minnares van rijken, edelen en artiesten. Ze danst, zingt en feest haar zorgen weg. De musical neemt je mee in haar decadente leven. De humor is subjectief maar hilarisch en wordt door het publiek duidelijk gesmaakt. In de musical kom je ook een pak anachronismen tegen zoals een verwijzing naar Nicole Kidman of de subsidies die ze niet krijgen.

Mira Delbaen zet een fantastische Marie Duplessis op het podium. Haar zang is geweldig, maar haar acteertalent is zo mogelijk nog beter. Bij het begin van de voorstelling wordt onmiddellijk het publiek erbij gehaald waardoor iedereen van het begin af mee “in” de voorstelling gezogen wordt. Voor Mira is deze rol echt wel een rol om “U” tegen te zeggen: zij kruipt van minuut 1 tot het slot constant in de huid van Marie Duplessis – waar de emoties alle kanten uitgaan – en ze doet dat met verve.

Dieter Verhaegen en Rudi Giron staan eveneens garant voor kwaliteit op het podium. De snelheid waarmee ze letterlijk en figuurlijk van de ene rol overgaan in de andere is fantastisch. Kledingwissels en dus ook rolwissels gebeuren op het podium. Veel tijd om in een rol in te leven is er niet, want 5 minuten later transformeren ze alweer in een ander personage. Rudi vertolkt voornamelijk een aantal minnaars van Marie, zowel klootzakken als mannen die het goed met haar bedoelen. Daarnaast speelt hij ook nog de huishoudster Clothilde, die een belangrijke rol speelde in het leven van Marie en tot het einde bij haar bleef. Dieter speelt voornamelijk Alexandre Dumas jr. – die het goed met Marie bedoelt – en Chorev, een oud doktertje die Marie keer op keer komt oplappen. Ook hij neemt nog enkele minnaars voor zijn rekening … Kinderen niet toegelaten dus ..

Naast Mira, Dieter en Rudi staat er nog een vierde rasartiest op het podium, Pietro Ramman. In deze voorstelling is hij niet enkel de pianist van dienst, maar wordt hij echt mee opgenomen in het verhaal. Geweldig!

Jammer genoeg zagen we stagiaire Saïn Vantomme niet aan het werk maar als ze deze rol met evenveel glans neerzette als die van “Mama Morton” in “Chicago” zal dat ook zeker geweldig geweest zijn.

Tot slot ook nog een grote pluim op de hoed van regisseurs Kristel Lamerichs en Pieter-Jan Martens die van deze voorstelling weer een pareltje maakten.

Je kan “Songs for the fallen” nog gaan bekijken op 30 of 31 maar in “Wagehuys” in Leuven of op 22 april in “Tinnenpot” in Gent.

Tickets via www.promitheus.be

Een aanrader!

#Songsforthefallen #ProMitheus

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0