Ann Van Den Broeck brengt prachtige eigen versies van Nederlandstalige chansonsEnkele maanden geleden kondigde Ann Van Den Broeck in een interview met BOA aan de ambitie te hebben om eigen nummers te schrijven. Ze had zichzelf een ‘deadine’ gegeven: 13 maart, haar avond bij Chansons Charmantes in het Fakkeltheater.

Deze avond stond in het teken van prachtige Nederlandstalige nummers. Bestaande Nederlandstalige nummers werden in een nieuw jasje gestoken, anderstalige nummers werden vertaald naar het Nederlands. Hierbij mijn complimenten voor de geschreven vertalingen, welke gedeeltelijk van de hand van Ann en gedeeltelijk van de hand van haar wederhelft Stany Crets komen. De teksten werden op een poëtische manier vertaald, waardoor je meegesleurd werd in de nummers. Mijn persoonlijke topper was de vertaling van ‘Je suis malade’.

Maar ook bestaande nummers wisten de zaal te beroeren, zo kon je een speld horen vallen tijdens ‘Omarm me’, ‘Zoals een mooi verhaal’ en ‘Mag ik dan bij jou’. Tijdens ‘Het heelal van jouw hart’, kreeg menig aanwezige een brok in de keel. Tijdens het slotnummer ‘Dag Vreemde man’, gaf het publiek aan ook graag ‘De Roos’ van Ann Christy te willen horen. Het was dan ook een erg leuke en spontane reactie vanuit de muzikanten en Ann om deze als bisnummer te brengen.

Ann: “In België zijn de Nederlandstalige nummers meestal heel verhalend en vertellend. In Nederland brengen ze dat meer als gezongen lied, als een ‘chanson’ maar dan wel van nu. Ik moet zeggen dat ik in de Nederlandse chanson van nu veel inspiratie heb gehaald. Ik vond het fijn om repertoire op te zoeken en om nummers die ik zelf graag zing en heel mooi vind om daar vertalingen van te (laten) maken. Daar wil ik nog meer dingen mee doen en eigen nummers schrijven!”

Hierbij mogen we zeker niet de muzikanten vergeten, Thomas Vanhauwaert, Henk de Laat en Peter Ploegaerts hebben alle nummers een extra dimensie gegeven.

Ann: “Ik hou van variatie, ik had aan Peter gevraagd kun jij je conga en vibrafoon meebrengen? Dan krijg je allemaal verschillende sferen. De bassist kan ook gitaar spelen en dan krijg je veel verschillende kleuren, daar hou ik enorm van en daar zoek ik altijd naar. Ik ben blij dat we dit gedaan hebben want nu kunnen we beginnen finetunen”.

Dit smaakt naar meer, zo vond ook de producent. Door het grote succes en de volledig uitverkochte zaal, heeft Ann alvast de ‘wildcard’ te pakken en zal ze volgend jaar terug te zien zijn in Chansons Charmantes.

Ann: “Het is zeker voor herhaling vatbaar en het is de bedoeling dat we hier nog dingen mee gaan doen!“


#AnnVanDenBroeck #ChansonsCharmantes

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0