Hitmusical Cats te bewonderen in de vernieuwde Konigin ElisabethzaalIn de prachtige vernieuwde Konigin Elisabethzaal ging gisterenavond de Hitmusical Cats in première. Deze internationale productie trekt de wereld rond en is de komende weken in Antwerpen te bewonderen.

Voor het verhaal heeft Andrew Lloyd Weber zich heeft gebaseerd op een gedichtenbundel over katten. Dit maakt dat je in het begin zoekende bent naar een verhaallijn en het lijkt of het enkel losse liedjes zijn om iedere kat te introduceren. Echter naarmate de musical vordert beginnen alle puzzelstukjes in elkaar te vallen en vormen alle losse elementen een mooi en meeslepend geheel.

Verhaal

Het speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’- katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grizabella om herboren te worden…

De kracht van de musical ligt in het ontbreken van gesproken tekst. Met de songteksten, maar vooral met de choreografie en de expressies vertellen de katten het verhaal. Deze mysterie maakt dat je jouw eigen inlevingsvermogen en fantasie kunt laten werken. De songteksten worden in het Engels gebracht, maar door de boventiteling kan het geheel ook in het Nederlands en Frans gevolgd worden, let wel: dit is geen letterlijke vertaling.

Het sensatiegehalte (en in mijn ogen ook de kracht van deze musical) ligt in het hoge dans niveau, in combinatie met de pakkende choreografieën, gebracht in prachtige kostuums. Dit alles is extra bijzonder, aangezien dit de eerste musical is die speelt in de prachtige vernieuwde Koningin Elisabethzaal, waarbij het hoge akoestische gehalte van de zaal zich direct heeft bewezen.


Tickets en info

Frank van Paridon van Proud to Present, die samen met Veerle Hoppenbrouwers van Arrano deze internationale hitmusical naar België bracht: “ Ondanks dat de voorverkoop boven verwachting is verlopen en we kaap van 40.000 tickets al hebben genomen, zijn er nog voldoende goede plaatsen beschikbaar. Ook al doordat we in verband met de grote belangstelling twee extra shows in de Paasvakantie hebben toegevoegd.

29 maart 2017 t/m 17 april 2017 Dinsdag t/m zaterdag om 20u00, zondag 19u30 Matineevoorstelling op zaterdag, zondag en paasmaandag om 14u30 Ook middagshows op woensdag 5 april, woensdag 12 en woensdag 17 april om 14u30 Laatste show: maandag 17 april om 19u30

http://www.catsantwerpen.be

#Cats #KoniginElisabethzaal

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0