The Singing Factory organiseert acties voor nieuwe musicalproductieThe Singing Factory VZW, een koororganisatie uit Antwerpen, is dringend op zoek naar financiële ondersteuning om hun nieuwste musicalproductie mee te financieren. De musical ‘Magdalena’ gaat in februari 2018 in première.

Na het succes van ‘The Wave’, gaat jongerenkoor Youforia van The Singing Factory uit Antwerpen de uitdaging aan om een gloednieuwe musicalproductie op de planken te brengen. De musical is gebaseerd op waargebeurde feiten in de ‘Magdalena’-wasserijen’. Daar werden naar schatting 30.000 meisjes en jonge vrouwen vastgehouden, uitgebuit en mishandeld. Recent werd nog een massagraf van 800 baby’s ontdekt.

The Singing Factory staat voor hedendaagse musicalproducties waar het ensemble centraal staat. Daarnaast willen ze dat het een productie wordt door én van de jongeren.

De Ierse filmmaker Steven O’Riordan, maker van o.a. de bekroonde documentaire ‘The forgotten Maggies’ zal in 2018 overkomen naar België om de voorstellingen mee te maken en om lezingen te geven in verschillende scholen.

Cast & crew

Meer dan 150 jongeren uit heel Vlaanderen deden auditie voor een rol in deze voorstelling. Maar liefst veertig jongeren van 15-25 jaar staan gedurende de hele voorstelling op de scène. De jongeren worden ondersteund door twee professionele musicalacteurs en een vijfkoppige liveband. De repetities zijn inmiddels gestart.

Het script komt van de hand van nieuwkomer Wanne Synnave, die zelf ook in het koor zingt en dus meespeelt in de musical. Gevestigde waarde Sam Verhoeven, bekend van onder meer Lelies, Muerto en Rozenoorlog, componeert de muziek. Thomas Vanhauwaert maakt de arrangementen. De regie is in handen van Rudi Giron. Tinne De Groot en Ronny Plovie staan in voor de muzikale leiding.

Op zoek naar geld

The Singing Factory, de organisatie die de musical produceert, is via Crowdfunding op zoek naar 3.500 euro om de musical te realiseren. De volledige productie kost naar schatting 70.000 euro. Het deel dat het koor ophaalt met Crowdfunding zal gebruikt worden om decors te maken.

Steun The Singing Factory en stort een bijdrage op https://nl.ulule.com/magdalena-musical/. Je krijgt er bovendien ook nog iets leuk voor in ruil.

Meer informatie vindt u op http://singingfactory.be/producties/magdalena.

Voor bedrijven zijn er aparte formules. Neem hiervoor contact op via info@singingfactory.be

Naast de Crowdfunding-actie organiseren de jongeren nog een pak andere acties om hun musical op de planken te krijgen. Zo is er op 22 april een spaghettislag met “koorledenverkoop”, volgt er nog een quiz, een carwash, gaan de jongeren zingen op de Meir en wagen ze hun kans in “Belgium’s got Talent”.

Volg alle activiteiten op de voet via https://www.facebook.com/MagdalenaMusical/

#Magdalena #TheSingingFactory

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0