Jekyll & Hyde: een musical-thriller van het hoogste niveauVorige week ging in Kalmthout ‘Jekyll & Hide’ van MinTh in première. Sinds gisteravond staat deze productie in de Rode zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen, dus BOA nam een kijkje!

Verhaal:

Dokter Henry Jekyll, een beloftevolle jonge arts, gaat op zoek naar een formule om het Goede en het Kwade in de menselijke ziel van elkaar te scheiden en zodoende de mens te bevrijden van alle negatieve impulsen. Als hij zijn formule echter uittest op zichzelf ondergaat hij een gruwelijke transformatie: de rustige en gewetensvolle wetenschapper verandert in de sadistische Edward Hyde. Het monster sticht in heel Londen terreur, maar blijft triomfantelijk uit de handen van de wet omdat hij de perfecte schuilplaats heeft gevonden: onder de huid van zijn alter ego Jekyll.

Er is gekozen om vaste waarden uit de Musical industrie: Deborah De Ridder, Koen Crucke en An Lauwereins te combineren met jonge Vlaamse talenten. Deze formule bleek meer dan succesvol uit te pakken. Het geheel kon zo door als een volwaardige Broadway productie, het niveau op vlak van zang en spel lag enorm hoog en de regie stak goed ineen. Deborah, Koen en An (ondanks gezondheidsproblemen) hebben hun ervaring op vlak van zang en spel kunnen tonen. Deborah schitterde in haar rol als ‘vlinder van de nacht’ en heeft een aantal prachtige nummers mogen brengen. Haar duet met Ildiko Van Dyck tilde het geheel tot een hoger niveau. Ildiko, in de rol van verloofde van Dokter Jekyll, heeft zichzelf met deze rol zeer positief op de kaart gezet. Wie we zeker niet mogen vergeten is Glenn Desmedt, die in deze productie de zware dubbelrol van Jekyll & Hide op zich nam. Het was fascinerend om te zien hoe hij de twee uiteenlopende personages geloofwaardig wist neer te zetten en in lichaamshouding, mimiek en stemgebruik feilloos wist te schakelen tussen de twee.

Helaas werd het publiek tijdens intieme en prachtige scènes en nummers, regelmatig afgeleid door de beweging op de achtergrond. Zo liep er regelmatig iemand van het ensemble achter over het podium (bewust?) en werkte het decor, op basis van kledingrekken, soms wat tegen doordat hier keer op keer kledingstukken vanaf vielen. De cast heeft zich hier gelukkig niet door laten afleiden en wist hier slim op in te spelen.

De liveband op het podium gaf een extra dimensie aan het stuk en maakte alles tot een indrukwekkend geheel van een erg hoog niveau. Dit in combinatie met een goede cast, regie en verhaal maakt dat dit een productie is die iedereen kan bekoren. Het is daarom ook zeer spijtig dat het doek morgen, na slechts vijf voorstellingen, (voorlopig) valt voor deze topproductie.

Tickets en info:

Deze voorstelling speelt vandaag en morgen nog in het Fakkeltheater in Antwerpen.

www.fakkeltheater.be


#JekyllampHide #MusicalThriller #MinTh #Fakkeltheater

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0