De komedie ‘De Bonobo’s’ is een hilarische afsluiter van het EWT theaterseizoen


Vrijdagavond ging in het EWT theater hun nieuwste productie ‘De Bonobo’s’ in première. BOA nam gisteravond een kijkje!

Blinde Alex, dove Danny en stomme Ben hebben elkaar in de lagere school ontmoet en zijn sindsdien onafscheidelijke vrienden gebleven. Alle drie hopen ze stiekem ooit de vrouw van hun leven te ontmoeten, maar tot dan blijven ze vaste klanten in de rosse buurt om aan hun natuurlijke driften te kunnen voldoen. Alex is het beu om de dames van plezier te bezoeken en heeft een datingsite opgestart om contacten te kunnen maken zonder hiervoor te moeten betalen. Drie dames hebben zich ingeschreven en zullen met ieder van onze vrienden een afspraakje hebben. Tijdens deze dates gaan ze elkaar helpen met het verbergen van hun handicap en dit leidt natuurlijk tot de meest bizarre en dolkomische situaties. Wie van de dames uiteindelijk voor wie kiest, blijft tot het einde een mysterie.

Wanneer wij in het EWT theater binnen komen, liggen onze verwachtingen direct hoog. Ze hebben in al hun producties dezelfde ingrediënten: een topcast, waarbij de regie tot in de puntjes goed zit en waarbij het verhaal bestaat uit veel onverwachte en gênante situaties, welke samenkomen in een grappige wending. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat hun komische producties van een topkwaliteit zijn. Ook nu stapten we het theater binnen met deze hoge verwachtingen en ook nu hebben ze deze weer weten overtreffen!

Hoewel dit stuk wat minder ‘mysterie oplossend’ werk vergde van het publiek, wisten ze met een vrij simpel concept de zaal de gehele avond te vermaken. Dieter Troubleyn, Marc Verbruggen en Frank De Kaey namen de rollen van ‘de blinde’, ‘de dove’ en ‘de stomme’ op zich. De combinatie van deze mannen bleek een schot in de roos en ze konden elkaar niet enkel in het verhaal, maar ook op het podium naadloos aanvullen en versterken. Zo staat Frank bekend om zijn komische en uitgesproken mimiek, welke hij in de rol van ‘stomme’ ten volle kon tonen. Hij wist de zaal krom van het lachen te krijgen met zijn ‘doventolk’ op televisie en vooral met zijn geniale oplossing om toch te kunnen spreken…Marc wist in zijn rol van ‘de dove’ vele lachers op zijn hand te krijgen, alhoewel zijn rol als ‘de dove’ wellicht geloofwaardiger was geweest zonder zo vlot te kunnen babbelen op het juiste volume. Dieter heeft in zijn rol als ‘macho blinde’, zijn meerwaarde bij het EWT weer kunnen tonen en speelde deze niet evidente handicap zeer knap. Deze heren werden gekoppeld aan drie vertrouwde komedie gezichten: Daisy Thys, Maike Boerdam en Linda De Ridder. De drie dames wisten hun karakters zeer sterk neer te zetten en lieten zich niet overspoelen door het komische talent van de heren. Sterker nog, ze stonden hun mannetje en kregen de zaal keer op keer aan het lachen.

Deze productie is dan ook een geslaagde hilarische afsluiter van dit EWT theaterseizoen boordevol humor!


Tickets en info:

Deze productie speelt nog tot en met 25 juni in het EWT theater in Deurne.

http://www.ewt.be/

#DeBonobo39s #EWT

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0