Café Beveren zorgt voor een zomer vol humor in het Fakkeltheater


Dacht u dat het einde van het theaterseizoen al aangebroken was? Dan heeft u het mis! Gisterenavond ging in het Antwerpse Fakkeltheater de komedie ‘Café Beveren’ in première. Met deze voorstelling overbrugt het Fakkeltheater, dankzij makers ‘Het Achterland’, de zomer in Antwerpen.

Café Beveren draait om het bekende Antwerpse volkscafé met het al even bekende DECAP-orgel en daar is een goede reden voor: Café Beveren bestaat namelijk 80 jaar! We maken kennis met de vaste stamgasten, zo is er Irma even oud als Café Beveren maar op zijn minst nog even vitaal, Franske de simpele jongen die ieders hart steelt, Theo, stapelzot van het pijporgel en Nancy die voor ze haar ‘vitrien’ opent in de rosse buurt altijd nog even binnenspringt voor haar dagelijkse porto. Bazin Jeanine ziet ze maar al te graag komen. De dagelijkse routine wordt echter verstoord door een opmerkelijke gast een zekere Dennis uit Apeldoorn. Een charmante verschijning, tot blijkt dat zijn bezoek toch niet zo onschuldig is en Café Beveren op zijn grondvesten davert …

U kan er niet omheen kijken of luisteren, want vanaf het moment dat de rode gordijnen openen staat hij daar: het enorme DECAP-orgel. Het is prachtig om te zien hoeveel werk er in dit gigantische decorstuk is gestoken, de herkenbare muzikale deuntjes wordt feilloos gecombineerd met bewegende instrumenten en prachtige lichteffecten. De rest van het decor neemt je mee in een gezellig stamcafé, waar we kennis maken met de eigenaresse Jeanine, gespeeld door Annemarie Picard en haar stamgasten. Allereerst heb je Theo, gespeeld door Peter van de Velde. Hij heeft een fascinatie voor het orgel, maar heeft te kampen met een scala aan fobieën. Deze rol heeft Peter voortreffelijk en overtuigend neergezet en vanaf zijn eerste stap op het podium lag de zaal plat van het lachen. Wie zijn rol ook overtuigend wist te brengen was Thomas van Goethem, in zijn rol van naïeve Franske wist hij heel de zaal te bekoren voor zijn karakter. Janine Bischops heeft met haar personage Irma menig harten doen smelten. Linda De Ridder zorgde met haar rol als prostitué voor de meeste hilarische woordgrappen, welke keer op keer perfect getimed werden. Peter Van Asbroeck gaf de zaal de kriebels door een verrassende goede vertolking van gladde Hollandse zakenman.

Wat opvallend was aan alle personages zijn hun uitgesproken, bijna overdreven, stereotype rollen. Het is erg knap hoe dit zowel door de regie van Jeroen Maes, als door het spel van de acteurs samenvloeide tot een passend geheel. Het verhaal toont hoe dicht humor en verdriet bij elkaar kunnen liggen. Waar er in de zaal op het ene moment tranen rolden van het lachen, gingen deze vlot over tot tranen van verdriet…

Deze productie bevat dan ook alle ingrediënten om de theaterzomer op een humoristische manier te overbruggen!


Tickets en info:

Deze voorstelling speelt tot en met 13 augustus in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

www.cafebeveren.be

#CafeBeveren #HetAchterland

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0