Het aftellen is begonnen, nog enkele uren tot de première van Kiss Me Kate!


Vanavond gaat Kiss Me Kate in première op het Donkmeer in Berlare, met in de hoofdrollen: Goele De Raedt, Jan Schepens, Line Ellegiers, Michiel De Meyer, Bert Verbeke en James Cooke.

Wij spraken Bert Verbeke tijdens de repetities: “Dit is mijn eerste productie bij Festivaria. Ze hebben ons, James en ik, gevraagd voor de komische noot. We proberen de mensen een lach te bezorgen. We zijn een komisch gangster duo, twee gasten die een grote mond hebben maar hier eigenlijk niet al te veel van bakken. Story of our lives eigenlijk! We komen verspreid over de voorstelling, op gezette tijden op het podium. Dat is fijn om het even te breken. We hebben onze eigen verhaallijn binnen het verhaal, dat is wel leuk!

James en ik zijn hele goede vrienden en als we in ons goede doen zijn dan zijn we alle twee onnozelaars. We moeten hier ook twee onnozelaars neerzetten, dat is wel fijn.

Ik heb al wat musicals gedaan. Als ik mij in het verhaal kan vinden dan doe ik het wel graag. Ik ben niet van de showmusicals, ik denk niet dat ik ooit in een Abba-musical zal staan. Zeg nooit nooit, maar dat spreekt mij niet aan. Maar alles wat ik tot nu toe heb mogen doen, dat zijn musicals met een goed verhaal. In dit geval ook, dat is een klassieke Cole Porter musical, dat is iconisch! Dat is leuk dat je daar deel van uit kan maken!”

Nordin De Moor, maakt na zijn grote succes in de titelrol van Chaplin, ook deel uit van de cast van Kiss Me Kate: “Het is een heel klein bescheiden rolletje, vooral als danser samen met Hakan Quintelier. We spelen de twee vrienden van Michiel De Meyer die Lucentio speelt. Wij vangen er altijd naast en Michiel gaat ermee lopen, dat is de rode draad van onze rol!

Een maand geleden zijn we de studio in gegaan voor de bandopname die gebruikt wordt tijdens de voorstellingen. Dat is een grappig proces. Je neemt een band op voordat je repetities hebt gedaan. Je weet eigenlijk nog niet wat de exacte invulling gaat zijn. Het is uiteindelijk aan Tijl (de regisseur) om te zeggen dit is de situatie en zo moet je het situeren. Dat heeft hij goed gedaan! Maar dan kom je op het podium en dan denk je ‘oh ik had het beter anders gedaan’! Daar hang je dan aan vast, maar dat is ook een uitdaging.

Het is anders als bij Chaplin, een ander format en een ander gegeven. Het is even terug wennen, het is een hele andere stijl en mijn rol is minder noemenswaardig. Dat geeft niet! We leven niet in een land waar je enkel en alleen hoofdrollen kan spelen. Je moet dankbaar zijn als er iets op je bord komt en dat moet je dan gewoon aannemen. Bovendien ben ik blij dat ik in dit team terecht ben gekomen!

Het komende seizoen sta ik in drie titels, maar ik mag nog maar één titel laten weten en dat is de Rocky Horror Show! Daarvan beginnen de repetities eind september en dat is iets om naar uit te kijken. Ik wacht nog op het script maar het is een avontuur om je tanden in te zetten”.

Over Kiss Me Kate:

Deze zomer neemt Festivaria u mee naar het musicaltheater in Baltimore. Maak u klaar voor een dolkomisch liefdesverhaal: iets tussen ‘Shakespeare in love’ en ‘Sex and the City’. ‘Kiss me, Kate’ is een hilarische Broadway klassieker die – na meer dan 2000 voorstellingen in Londen en New York – eindelijk naar Vlaanderen komt en wordt omgetoverd tot een hoogstaand spektakel in openlucht. De regie is van de handen van Tijl Dauwe. Meer dan 100 figuranten schitteren mee in dit openluchtspektakel.

Data: Voorstellingen op 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26, 27, 28 en 31 augustus en 1 en 2 september 2017. Telkens om 21 uur.

Tickets: www.festivaria.eu.


#BertVerbeke #KissMeKate #NordinDeMoor

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0