Kiss Me Kate: een spektakel op het Donkmeer!


Om het jaar brengt Festivaria in de zomermaanden een grote musical op een hele bijzondere locatie: namelijk óp het Donkmeer in Berlare. Ook deze zomer hebben ze weer groot uitgepakt, met een spektakelmusical als gevolg!

Beeld u zich eens in: een gigantisch podium op het water gevuld met een gigantisch decor, honderden figuranten, paarden, prachtige oude auto’s, ontelbare hoeveelheden aan props en kostuums… en dat allemaal met uitzicht op het prachtige Donkmeer.

Deze setting neemt je mee in de periode na de tweede wereldoorlog. Waar een jaar na hun scheiding van Fred (Jan Schepens) en Lilli (Goele De Raedt) samen de hoofdrol spelen in ‘De Getemde feeks’, een operette naar het bekende toneelstuk van Shakespeare. Al snel vallen ze uit hun rol en slingeren ze op scène subtiel verwijten naar elkaars hoofd. Doe daar nog de gokverslaafde medeacteur Bill (Michiel De Meyer) bij, die er listig voor zorgt dat het gangsterduo, gespeeld door Bert Verbeke en James Cooke, iemand anders voor het blok zetten om zijn schulden af te betalen. Zijn lieftalige Lois Lane (Line Ellegiers) weet ondertussen al haar charmes in de strijd te zetten…

Deze combinatie zorgt ervoor dat u de hele avond ogen te kort heeft om alles te aanschouwen. Het verhaal wordt luchtig en komisch gebracht waardoor u zorgeloos een avond kan lachen. Ondanks de afstand tussen het podium en het publiek, weten de acteurs het verhaal goed over te brengen. De dansscènes geven kracht bij aan het geheel, met als absoluut hoogtepunt een spectaculaire dansscene in het water met een strakke choreografie, water- en lichteffecten.

Helaas is het geluid ook dit jaar beperkt tot een bandopname, waardoor je de cast niet live aan het werk hoort. Dit is gelukkig niet storend tijdens de voorstelling zelf, maar ik ben ervan overtuigd dat deze cast dit geheel live prachtig had kunnen brengen!

Praktische informatie:

Deze productie speelt nog tot en met 2 september.

Tickets en info: www.festivaria.eu


#Festivaria #KissMeKate

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0