Aïda weet niet helemaal te overtuigenIn het oude Egypte wordt generaal Radamès verscheurd door een onmogelijke keuze. Kiest hij voor de slavin Aïda, op wie hij verliefd is, of voor de dochter van de farao Amneris? Deze liefdesdriehoek is de basis van de klassieker die Verdi componeerde in 1871. Franco Dragone, bekend van Cirque du Soleil, weet dat hartverscheurende liefdesverhaal niet helemaal over te brengen op het podium van de Antwerpse stadsschouwburg.

De openingsscène begint nochtans goed en katapulteert het publiek meteen naar het Oude Egypte. Antieke zuilen zweven door de lucht, en een gigantische projectie op de achterwand maakt het plaatje af. Op de achtergrond ritselen figuranten in gouden branddekens, terwijl Radamès zijn wanhoop bezingt. Kiest hij voor Aïda, de onttroonde Ethiopische prinses, of voor de Egyptische prinses Amneris? Zijn zang is prachtig, en ook beide prinsessen weten te overtuigen met hun gevoelig noten.

Die emoties weten ze wel niet helemaal over te brengen in hun spel. Hoe hoog en breekbaar de stemmen soms klinken, hoe weinig valt daarvan af te lezen in hun gezichten. Dat is een gemiste kans, want de kostuums van alle personages zijn prachtig. Aïda hult zich in een donkere jurk. Haar tegenspeelster speelt in het maagdelijk wit. Ook het koor en de figuranten passen qua kostuums mooi in het plaatje. De figuranten vielen jammer genoeg op andere momenten wat uit de toon. Vaak waren hun acties wat mij betreft wat rommelig en leidden ze af van de hoofdact. Ook de dansers waren soms niet helemaal synchroon. Jammer, want individueel hadden deze dames flink wat in hun mars.

Kortom, deze voorstelling heeft alles in huis om een adembenemend sprookje te worden: prachtige kostuums, een gigantisch mooi decor en geweldige artiesten. Maar samen slagen ze er vind ik net niet in om die magie over te brengen en je mee te nemen naar het Oude Egypte.

Praktische informatie:

13/14 MEI 2017 – STADSSCHOUWBURG ANTWERPEN 23 DECEMBER 2017 – VORST NATIONAAL

Tickets & info: www.musichall.be

#Aida #OudeEgypte

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0