Humor, interactie en improvisatie à volonté bij ‘De Schaar Erin’In Theater Elckerlyc ging vanmiddag de nieuwste productie van De Komedie Compagnie in première en BOA nam een kijkje!

Verhaal: Dit theatersucces van auteur Paul Pörtner en oorspronkelijk regisseur (en theaterbewerker) Bruce Jordan, is een intrigerende voorstelling waarbij de ingrediënten van een spannende “whodunit” speels gecombineerd worden met alle elementen van een heerlijke komedie en de aanwijzingen van een interactief publiek. Het publiek mag rekenen op een heerlijke cast: Dirk Van Vooren, Christophe Stienlet, Dirk Lavrysen, Britt Van der Borght, Greet Rouffaer en Patrick Onzia. Wanneer in kapsalon De Schaar Erin, huisbazin – en tevens bekende pianiste – Isabelle Kozak, wordt vermoord, zijn alle aanwezigen op dat moment hoofdverdachte. Homofiele saloneigenaar Tony, mannen verslindende kapster Barbara, sjieke madame ‘poepie’ Delrey en foute zakenman Eddy. Een voor een uiteenlopende types en allemaal hebben ze een reden om de oude tante uit te weg ruimen. Aan de ‘inspecteur’ en zijn niet zo snuggere kompaan de taak om dit mysterie op te lossen.

De combinatie van humor, interactie en improvisatie van straffe acteurs bleek een schot in de roos. Allereerst moet benoemd worden hoe vakkundig en doordacht dit stuk in elkaar zit. Doordat het publiek getuige speelt in het moordonderzoek, kan het verhaal alle kanten op gaan. Hierdoor moet men op het podium snel in kunnen spelen op alle mogelijke vragen en opmerkingen uit het publiek. Dit niet alleen op speltechnisch vlak, ook alle mogelijke bewijsmaterialen waar het publiek om vroeg, bleken al voorhanden te zijn. Om deze voorstelling vol interactiviteit tot een succesvolle komedie te maken, heb je acteurs van het hoogste niveau nodig. De Komedie Compagnie is er volledig in geslaagd om een topcast bij elkaar te krijgen, die de zaal keer op keer konden verrassen met geënsceneerde én geïmproviseerde humor. Christophe Stienlet kreeg in zijn rol van “polisie” de moeilijke eer om de getuigen (het publiek) te ondervragen. Hierbij wist hij de zaal mee te krijgen en wist hij slim in te spelen op iedere opmerking uit de zaal. Dirk Van Vooren heeft in deze voorstelling menig lachers op zijn hand gekregen in zijn rol van ultra homofiele saloneigenaar. Dit personage was zo over de top en zo cliché, dat het grappig werd. Britt Van der Borght heeft zich ook hier weer bewezen als grote madame in de komedie wereld met haar accent, gezichtsuitdrukkingen en ad rem reacties. Dirk Lavrysen, Patrick Onzia en Greet Rouffaer hebben allen al eerder op het podium van de Komedie Compagnie gestaan en zij voelden zich duidelijk als een vis in het water bij zowel de geënsceneerde, maar zeker ook de geïmproviseerde scènes.

Chapeau voor heel de cast en de regie van Frank De Kaey, dit is een onwaarschijnlijk intensieve voorstelling om te spelen, met iedere keer (afhankelijk van de zaal) een ander verhaal en een andere moordenaar. Het is dan ook een aanrader voor iedereen die een middag wil lachen.

Tickets en info:

Vanaf 21 april , slechts vier weken te zien! (voorstellingen om 20u15 of om 15u15) Locatie: Theater Elckerlyc

www.dekomediecompagnie.be

#DeSchaarErin #DeKomedieCompagnie

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0