Musical Rubens van Historalia over een paar dagen in première


De eerste avant-voorstellingen zitten er al op… maar over een paar dagen gaat de musical Rubens van Historalia Musicalspektakels écht in première op de slotgracht van Kasteel De Merode in Westerlo.

BOA nam alvast een kijkje bij de repetities, en sprak daar met Jan Schepensdie de titelrol zal vertolken en Elke Buyle die maarliefst 3 rollen op zich neemt, waaronder Aartshertogin Isabelle.

Jan:

“ Ik denk dat het publiek in de eerste plaats de mooie muziek van Sam Gevers mag verwachten. Die heeft ongelooflijk mooie en toegankelijke melodieën geschreven. Er is heel veel spektakel en natuurlijk het verhaal van Rubens, met heel veel mooie vrouwen en mooie schilderijen.

Het is vooral leuk om de rol van Rubens te mogen spelen, omdat ik in zijn wereld gedoken ben. Ik ben op zoek gegaan naar hoe ze leefden toen en hoe het eraan toe ging. Zo een gekke wereld moet dat geweest zijn! Een wereld vol contrasten, op bijna alle vlakken. Ik ben aan het zoeken hoe ik dat mee kan nemen in mijn rol. Hij heeft veel meegemaakt. Hij heeft ruzie gemaakt met zijn moeder, die is hij verloren zonder afscheid te kunnen nemen, wat heel veel pijn doet. Hij heeft afscheid moeten nemen van zijn eerste vrouw en zijn kind. Hij leefde iets te hard voor zijn kunst, waardoor hij toch veel gemist heeft van zijn privé leven en dat herken ik allemaal.

Het is heel fijn om het leven van een artiest te portretteren, omdat ik mijzelf toch ook een artiest mag noemen en ik daar ook mee te maken heb. Privé en werk van elkaar gescheiden houden, te veel werken of teveel bij uw kinderen, dat schuldgevoel. Dat is universeel. Ik denk dat elke ouder wroet met die balans: ik wil werken, geld verdienen, carrière volgen, maar ook mijn kinderen groot zien worden. Ik denk dat dat één van de rode draden is door het stuk”.

Elke:

“We hebben verschillende verhaallijnen, enerzijds de verhaallijn over de relatie met zijn vrouw en kinderen en tweede vrouw. Anderzijds het verhaal over zijn diplomatieke carrière, waarin hij de 12 jarige oorlog wil doen stoppen. Dan hebben we Oscar, die wordt gespeeld door Hans Peter Janssens Fanpage, die als jaloerse collega gedurende het hele leven van Rubens alles in het werk stelt om zijn leven en carrière kapot te krijgen! Ik speel een paar leuke bijrollen, waarvan de leukste die van de aartshertogin Isabella van Spanje is. Zij is regentes van de Zuidelijke Nederlanden en is bezig met de vrede tot stand brengen tussen de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden en de vereniging van de Noordelijke Nederlanden met Spanje. Zij gaat Rubens daarbij betrekken, ze zorgt ervoor dat de kunstwerken van Rubens gebruikt worden voor een hoger doel.

Het publiek mag in de eerste plaats een unieke ervaring verwachten, een spektakel met prachtige beelden. Er staan een paar fantastische mensen op scène, zoals Hans Peter Janssens, Liv Van Aelst, maar ook fenomenaal jong talent zoals Joke Van Robbroeck, zij is magnifiek! Er is ook een speciale rol weggelegd voor de beloften, de musicaltalenten van de tweedejaars van de school in Tilburg. Die vormen een waanzinnig ensemble. Het is in de open lucht en een prachtige locatie. Er is alles wat een musical moet hebben!”

http://rubensmusical.be/

#Historaliamusicalspektakels #Rubens #janschepens #ElkeBuyle

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0