Rubens krijgt tweede leven


Jan Schepens geeft Rubens een tweede leven, met de prachtige vertolking van de hoofdrol in de gelijknamige musical bij het kasteel in Westerlo. Deze musical van Historalia Musicalspektakels vertelt het levensverhaal van Rubens, van zijn leven als talentvol kind, tot de ontdekking van zijn passie voor schilderen, maar eveneens de zwarte kanten uit zijn leven, zoals het verraad van zijn vader, het verlies van zijn moeder en de ongezonde relatie met zijn gezin.

De keuze voor Jan blijkt een schot in de roos, hij zet het personage zo geloofwaardig neer, dat je bijna vergeet dat het een rol is. Zijn stem past prachtig in de nummers van Sam Gevers en zowel het personage als de muziek evolueren gedurende de avond.

De komische rol is duidelijk weggelegd voor Nordin De Moor. Alhoewel zijn personage geen groot aandeel heeft in het levensverhaal, keert hij toch keer op keer terug met een schunnige opmerking of een opzwepend nummer. Dit zorgt voor een aangename afwisseling, van een hoog niveau!

Doel van deze productie is het samenbrengen van mensen… en dat is gelukt! Naast de professionele acteurs staat er een gigantische groep figuranten op het podium, evenals de studenten van de musicalacademie in Tilburg. Dit massagehalte zorgt voor een grote meerwaarde aan het geheel. Extra credits voor de prachtige en grote hoeveelheid kostuums!

Een perfecte uitstap voor de laatste vakantiedagen! U leert niet alleen veel bij over het leven van Vlaanderens bekendste schilder, maar u kan ook nog genieten van een prachtig schouwspel.

U kan dit alles nog gaan bewonderen tot en met 1 september bij het kasteel van de Merode in Westerlo! http://historalia.be/


#janschepens #Rubens #Historaliamusicalspektakels #samgevers #NordinDeMoor

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0