Acteurs geven zich helemaal bloot in 'Ladies Night'Het werd een hete avond in Theater Elckerlyc, met dank aan de première van Ladies Night, de nieuwste creatie van Uitgezonderd. Theater. Want wat doe je als jij en je hele vriendengroep zonder werk vallen? Pinten pakken op café… Maar dat brengt uiteraard geen geld in het laatje. En laat dat geld nu net zo hard nodig zijn, voor het nieuwe kleedje van je vrouw, voor een afbetaling, of voor de alimentatie van je zoon… Deze vrienden vinden dé perfecte oplossing: een strip act. Dat het niet allemaal strak afgetrainde, mannelijke mannen zijn met soepele heupen, daar kan aan gewerkt worden. Zeker wanneer blijkt dat de cafébaas stiekem meer kan dan alleen veel drinken.

Het resultaat? Een avondvullend theaterstuk waarin 6 acteurs alles van zichzelf (bloot-)geven. In het eerste deel lijkt het stuk traag op gang te komen, met veel dialogen en over en weer gewandel over, op en af het podium. Een bewuste keuze, aldus regisseur Manou Kersting: “Als je het stuk leest, lees je een drama met veel komische momenten. Ik heb vooral het verhaal eerst proberen te vertellen waar de mensen in zitten, de situatie. Langzaam sluipt de humor erin. Aan het einde van het eerste deel zit de lach erin, daarna gaan ze naar de strip toe werken en daar moet een vette climax neergezet worden. Het stuk leent zich om dat te doen! Voor mij is het een new school comedy: bigger than life! Je krijgt explosies in de zaal. ”


Zodra Jo Hens zijn eerste dansmoves inzet, is de toon van de rest van het stuk gezet. Hij beschikt overigens niet alleen over strip act-moves, maar ook over een straffe komische timing en expressie. Maar ook de andere strippende heren, Bart Van Avermaet, Ivan Pecnik, Chris Van Espen en Sergej Lopouchanski en cafébaas Marc Lauwrys doen niet onder en weten al dansend en grappend de zaal te vermaken. Hier en daar dreigt het stuk te vertragen, maar dit komt ongetwijfeld goed na de eerste voorstelling. Manou: “We hebben niet getry-out, dat is eng met stukken die om te lachen zijn, maar nu weten we waar alles zit”. Gelukkig weten ze zich keer op keer meer dan succesvol te herpakken tot de apotheose op het einde: dé strip act.

“Als je ontroerd wil worden en uit je dak wil gaan met humor, is dit de ideale voorstelling om naar te komen kijken. Aan vrouwen laten we de mannen zien, zoals zij ze allemaal kennen. Maar er zit ook heel vele mannenhumor in, voor mannen is dat fijn om naar te kijken, zij herkennen zich constant in hun mannengedoe!” Aldus de fiere regisseur! Tot en met 4 november kan je de mannen aan het werk zien in Antwerpen, daarna toeren ze tot en met 6 januari door Vlaanderen.

Meer info: www.uitgezonderd.be

#TheaterElckerlyc #LadiesNight #ManouKersting #JoHens #BartVanAvermaet #IvanPecnik #ChrisVanEspen #SergejLopouchanski #MarcLauwrys

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0