Jong talent schittert in de musical 13!Na het zien van deze musical bent u er zeker van: de toekomst van de Vlaamse musicalindustrie ligt in goede handen.

13 is een musical met muziek van Jason Robert Brown, die u wellicht beter kent van de succesmusical The Last Five Years. De muziek blijkt dan ook een schot in de roos, nummers die alles bevatten: van humor, emotie tot vooral heel veel energie. Die energie kwam niet alleen door de muziek, maar minstens evenveel door de jongeren op het podium. De vocaal moeilijke nummers brachten ze volledig matuur en met gevoel. De choreografie, onder leiding van Matthew Michel, maakte het geheel niet alleen af, maar zorgde bovendien voor een extra spetterend gehalte. Dit overtrof het amateurniveau, was strak, stralend en vooral knallend!

Het verhaal draait om Evan (Zion Luts), die vlak voor zijn Bar Mitswa (13e verjaardag) moet verhuizen naar een andere staat. Daar komt hij voor de confrontatie te staan: populair zijn op school, of kiezen voor zijn échte vrienden?

Zion heeft ondanks zijn jonge leeftijd duidelijk zijn plaats gevonden op het podium, zang, spel en dans, alles combineert hij feilloos! Emma Vanthielen

, in de rol van vriendin Patrice, heeft een groot natuurlijk acteertalent en zingt daarnaast fantastisch en erg matuur. Mats Proost, in de rol van populaire Brett, weet de zaal te charmeren en aan het lachen te krijgen met zijn heerlijke en grappige acteertalent. Hopelijk kiezen deze jongeren voor een carrière in de theaterindustrie, want dit talent moet tot zijn recht blijven komen!


Ook de rest van Melodia, het koor waaruit deze musical tot stand is gekomen, geniet overduidelijk van hun optreden en bruisen van de energie. Regisseur Wanne Synnave heeft voor iedereen de geschikte rol gevonden, waardoor ieder zijn moment of fame krijgt. Een extra compliment voor de humor in het stuk. Hoewel dit niet gemakkelijk is, weet iedereen keer op keer de zaal aan het lachen te krijgen met herkenbare puberale grappen.

De zaal, bomvol gillende tienermeiden en zelfs spandoeken, was overduidelijk trots en enthousiast, waardoor de applauzen bleven duren.

Heeft u vandaag of morgen nog tijd? Aarzel niet en breng een bezoek aan Schouwburg Luchtbal Antwerpen. https://www.singingfactory.be

#musical13 #musical #Vlaams #JasonRobertBrown #TheLastFiveYears #MatthewMichel #ZionLuts #EmmaVanthielen #MatsProost #Melodia #WanneSynnave #SchuwburgLuchtbalAntwerpen

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0