Scrooge brengt je helemaal in kerststemming


Kom volledig in de kerststemming met de musical Scrooge! Sinds vorig weekend speelt de kerstklassieker Scrooge van Music Hall in de Stadsschouwburg van Antwerpen en vanaf januari in de Capitole in Gent.


Scrooge neemt je mee in de wereld van A Christmas Carol, met het gekende verhaal van Charles Dickens. De knorrige Scrooge ziet geen meerwaarde in alles wat de mensen om hem heen gelukkig maakt en al zeker niet in Kerstmis. Maar kunnen de geesten uit het verleden, het heden en de toekomst hem op andere gedachten brengen?

Opvallend was de keuze voor Warre Borgmans in de hoofdrol van Scrooge. Hij slaagt er zonder musicalervaring in om een personage neer te zetten die je haat en waar je tegelijkertijd van gaat houden. Zelfs vocaal weet hij zichzelf staande te houden tussen al het musicalgeweld om hem heen. Wat musicalgeweld mag het zeker genoemd worden: een stuk voor stuk fantastische cast zingt en danst op al even fantastische muziek van Dirk Brossé, Frank van Laecke en Allard Blom. Een perfect evenwicht is gevonden in intense meeslepende muziek en vrolijke muziek waar de kerst vanaf straalt.

Het decor is niet wat je verwacht bij een nostalgische kerstmusical, namelijk een dynamisch decor gebaseerd op projecties en vliegende decorstukken. Maar al snel neemt ook dit decor je mee naar de tijd van Charles Dickens en weten ze er fantastische scènes mee neer te zetten. Waarbij door de bewegingen, van zowel de fysieke als de projectie-decorstukken, de timing van zowel de acteurs, als de techniek doorslaggevend is geweest voor het slagen van dit decor.

Kortom: een musical waar alles tot in de puntjes goed zit, met een nostalgisch verhaal dat blijft bekoren. Dat maakt het dé perfecte uitstap voor tijdens de kerstperiode.

Meer info: musichall.be/

#Scrooge #musical #kertmis #MusicHall #Antwerpen #Stadsschouwburg #Capitole #Gent #AChristmasCarol #CharlesDickens #WarreBorgmans #DirkBrossé #FrankVanLaecke #AllardBlom #muziek #nostalgie

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0