Assisen 2: De Gifmoord


Bij de nieuwste voorstelling van Uitgezonderd. Theater, Assisen 2: De gifmoord, gaan ernst en humor hand in hand. Viviane Mertens, de bekende soap-actrice, is niet meer. Iedereen gaat uit van een natuurlijk overlijden tot de schouwarts een autopsie laat uitvoeren. Daaruit blijkt dat de actrice met arsenicum werd vermoord. Kort daarop wordt een verdachte opgepakt.


Na het succes van vorig jaar, waarbij een Assisenzaak wordt nagespeeld in het theater, met het publiek als jury, kon een vervolg niet uitblijven. Met de succesvolle vaste waarden, Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers en Frans Maas, gecombineerd met gastrollen die perfect getypecast zijn: Karen Damen, Heidi De Grauwe, Eddy Vereycken , Johny Voners en Karin Jacobs.

Een tweede editie betekende ook dit keer dat het publiek kon rekenen op een verbeterde versie: meer humor, kortere pleidooien en vooral een hoger tempo. Voor de humor gaan de credits ongetwijfeld naar Karen Damen, Johny Voners en Kurt Rogiers. Die ieder in hun eigen personage, van Antwerpse barvrouw, oude conciërge en advocaat, met gevatte opmerkingen en gedrag wat je niet verwacht in een rechtszaal, de zaal keer op keer aan het lachen krijgen.

Ook dit keer beslist de jury… heeft de verdachte de moord gepleegd of niet?

Het einde loopt af met een twist op video, wat jammer is gezien de kracht van de voorstelling. Wellicht iets wat ze in de volgende editie nog sterker kunnen maken? Want… aangezien het succes al voor aanvang van de première al zo grandioos was, heeft Uitgezonderd nu al een derde editie in 2020 aangekondigd: de wurgmoord. Wij zijn alvast benieuwd!

www.uitgezonderd.be

#UitgezonderdTheater #assisenzaak #KürtRogiers #FrancescaVanthielen #FransMaas #KarenDamen #HeideDeGrauwe #EddyVereycken #JohnyVoners #KarinJacobs

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0