Het grootse Essense musicalspektakel (N)iemandsland overdondert het publiek.Al voor aanvang bleek (N)iemandsland een groot succes, want ruim voor de avant-première waren alle voorstellingen al volledig uitverkocht. Het publiek kon niet wachten om het werk van honderden Essense vrijwilligers te komen bewonderen.

Een eindeloze staande ovatie tijdens de avant-première gisteravond bevestigde de verwachtingen. Amateurproductie? In theorie wel.. maar in de praktijk geniet u van een waar spektakel van de bovenste plank, met pakkende muziek en spel van een hoog niveau. Het decor, de ontelbare hoeveelheid attributen, kledingstukken, voertuigen en dieren nemen u mee terug naar de Eerste Wereld Oorlog. Op ieder detail werd gelet! Regisseur Hannes Vandersteene heeft samen met zijn creatives niet alleen de locatie (een paterstuin) prachtig benut, maar plaatste iedereen na een aantal intensieve workshop-rondes in de perfecte rol en haalde vervolgens het allerbeste uit alle acteurs en figuranten.

Het verhaal vertelt het leven in Essen tijdens de eerste wereldoorlog, wat menig aanwezige duidelijk ontroerde. Een verhaal vol liefde, gemis en strijd… een strijd tegen de Duitse bezetters die Essen letterlijk en figuurlijk van de rest van de wereld afsloten door middel van een draad, een dodendraad, waar helaas veel mensen uit wanhoop en heimwee de dood vonden. Daarnaast is er de onmacht, de onzekerheid en het gemis van de zonen, echtgenoten en broers, die België verdedigen aan het front in Ieper. (N)iemandsland is een ware rollercoaster van emoties, van intens verdriet, angst en vreugde. Het dompelt je letterlijk onder in het Essen van honderd jaar geleden. Na afloop zinderen het overweldigende verhaal, de indrukwekkende beelden en de prachtige muziek nog lang na in je hoofd

www.essen.be/niemandsland

#niemandsland #musicalspektakel #essen

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0