25ste editie van de Zomer van Antwerpen

De 25e editie van Zomer van Antwerpen staat voor de deur: van 21 juni tot en met 1 september 2019 vult het stadsfestival de districten en wijken met dans- en theatervoorstellingen op verrassende locaties, internationale circusvoorstellingen op de Zomerbar, de 25e editie van Muziek in de Wijk en een open editie van de Zomerfabriek. Het volledige programma werd zojuist bekend gemaakt, met daarin veel ruimte voor Antwerpse namen.

In aanwezigheid van de gezelschappen stelden schepen van cultuur Nabilla Ait Daoud en programmator Patrick De Groote het programma van deze 25e editie voor aan de pers. Naast internationale namen als Royal de Luxe, NoFit State, Circus I love you en Schweigman& telt het festival een grote bijdrage van talent van eigen bodem.“Deze 25e editie belooft een echt topjaar te worden”, stelt schepen Nabilla Ait Daoud. “We verwelkomen maar liefst vijf Belgische premières en vier wereldpremières. Daarenboven zitten er niet minder dan zeven Antwerpse creaties in het programma. Bovendien trekt de zomer van Antwerpen opnieuw de wijken en buurten in. Op deze manier herontdekken onze inwoners en bezoekers op een ludieke manier enkele fantastische plekken in eigen stad.”

Antwerpse gezelschappen maken 50% van de affiche, met bijdragen van Geert Hautekiet, Bert of Roy, Circus Ronaldo, De Machienerie, Captain Boomer, Post uit Hessdalen en Madam Fortuna.

Dit is nog gerekend buiten het programma op de Zomerfabriek, dat tot stand kwam via een Open Call: iedereen met een goed idee was welkom om een project in te dienen. Uit een totaal van 80 inzendingen, werden 20 deelnemers geselecteerd, veelal jonge Antwerpse initiatiefnemers. Zij ontvangen praktische en financiële ondersteuning om hun project uit te werken. Van 24 juni tot en met 1 september staat het terrein van de oude gasfabriek aan de Minkelersstraat bol van de activiteiten: van een uitbundig Kroeshaar festival tot aan intieme spoken word performances.


Het volledige programma staat online op www.zomerfabriek.be


De 25e editie van Zomer van Antwerpen vindt plaats van 21 juni tot en met 1 september 2019. Het programma bevat, naast voorstellingen waar tickets voor gekocht dienen te worden, ook veel gratis optredens. Het volledige programma is te vinden op www.zva.be
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0