5 maanden voorbereiding voor castleden van Stepping Out

Vanaf 10 mei kan je in het EWT-theater in Deurne gaan kijken naar Stepping Out. De acteurs is geen rust gegund, ze zijn in januari al gestart en mogen zich meteen smijten in een portie Tapdansen. De ritmische klanken worden gemaakt door tikken op de grond met metalen plaatjes aan de schoenzolen, een aartsmoeilijke dans om te leren.


Frank De Peuter doet de choreografie en de taplessen. Gelukkig had het grootste deel van de cast al enige ervaring met tapdansen. De beginners zijn al 3 maanden intensief aan het repeteren met hem.


"De absolute beginners zijn Sandrine, Linda De Ridder en Annik Pauwels. Ze zijn pas in Januari met de lessen begonnen en doen nu vlot mee met de choreo's. Het is pittig maar we maken vlotte vorderingen" - zegt Frank De Kaey.

Het verhaal

Iedere donderdagavond geeft Merel tapdansles aan een klasje gedreven liefhebbers. Ze wordt aan de piano bijgestaan door de norse mevrouw Fierens, wie waarschijnlijk nog moet bevallen van haar eerste glimlach. Voor alle leerlingen is dit avondje tappen een rustpunt, een uitlaatklep of een feestje in hun drukke werkweek. Als deze bende wordt gevraagd om op te treden tijdens een plaatselijke benefietvoorstelling, gaan ze ervoor maar of ze het ook zonder kleer- of schoenscheuren zullen halen, blijft de grote vraag!


Zoals je wellicht gewoon bent van het EWT weer ééntje om niet te missen. Meer info op www.ewt.be
Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0