5 redenen waarom je naar La Cage Aux Folles de musical moet gaan kijken

1) Opvoeringen zijn zeldzaam en vallen altijd in de prijzen

Het is al bijna 10 jaar geleden dat de musical nog was te zien in de buurt van ons land.

De originele Broadway-uitvoering uit 1983 ontving negen Tony Award nominaties en won er zes, waaronder die voor Beste Musical, Beste Muziek en Beste Scenario. De Broadway-revival in 2004 won opnieuw een Tony Award. De 2010 productie in Nederland viel ook nog eens in de prijzen.


2) Stany Crets

Als er één Vlaamse regisseur gestoord genoeg is, dan is het Stany Crets wel. Hij weet elke productie af te leveren met een (serieuze) hoek af en durft "fuck you" te zeggen tegen elke internationale supervisie. Ondanks al die rebellie haalt hij elke keer zo veel mogelijk uit een stuk. Een musical met een “Crets sausje” zoals ze zeggen.


3) Een cast vol ervaring en talent

De cast van La Cage Aux Folles is het voorbeeld van jong en gerodeerd talent aangevuld met de meest begaafde acteurs van onze tijd. Een ensemble dat zowel de leraren op school verbaasde, als eerder al scoorde met hoofdrollen. Daarnaast klassebakke als Greet Rouffaer, Daisy Thys en Koen Crucke die hand in hand door de voorstelling walsen. En dan is er nog Koen Van Impe, die last-minute inspringt voor de zieke Johny Voners. Respect.


4) Laurent Flament

Het gejammer, de kneuzingen en de mentale miserie van de kandidaten van "Dancing with the Stars" is niks vergeleken met wat deze man van zijn team eist. Daardoor haalt hij keer op keer “the force” boven in een voorstelling, die het publiek meeneemt op een avond vol emotie. Misschien is hij wel de grootste gek in de kooi.


5) Een productiehuis van deze tijd

Als er één productiehuis het aankan om controversiële thema’s als dit op een podium te brengen, de juiste mensen kan samenbrengen om een internationale klassieke titel nieuwe leven in te blazen… dan is het Deep Bridge wel. Denk gewoon even aan de Lotto Arena editie van The Rocky Horror Show. Meer woorden zijn er niet nodig, toch?headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0