5 stukken die slechts 2 acteurs nodig hebben

Deze theaterstukken en musicals houden het simpel als het gaat om casting. Hoewel dit allesbehalve een uitgebreide lijst is, zouden deze vijf een overzicht moeten bieden en eventueel enkele producenten inspireren.


The Last Five Years

Hoewel de show een liefdesverhaal is, levert The Last Five Years een fascinerende wending door ook het verhaal te vertellen van een huwelijk dat eindigt in een scheiding in twee afzonderlijke chronologieën. Jamie, een schrijver wiens ster in opkomst is, doorloopt zijn verhaal in chronologische volgorde;


Jamie en Cathy lijken wel hét perfecte jonge koppel: energiek, enthousiast en ambitieus bouwen ze samen hun leven op. Hij is gebrand op een rijke carrière als auteur, zij is volop op zoek naar aanbiedingen binnen het muziektheater. Gaandeweg hun bloeiende relatie ontdekken ze echter dat ze hun leven samen niet is wat ze verwacht hadden. Ze raken elkaar kwijt, desondanks alle pogingen om mekaar terug te vinden.


Jamie vertelt zijn verhaal van voren naar achter, Cathy vertelt haar versie van de feiten van achter naar voor. Een unieke verhaalvertelling in deze prachtige musical van Jason Robert Brown.


Na een wereldpremière in Skokie, Illinois 'Northlight Theatre in 2001, speelde The Last Five Years Off-Broadway met in de hoofdrollen Norbert Leo Butz en Sherie Rene Scott in 2002. Hoewel de show slechts een korte run in New York genoot, werd het een favoriet van hogescholen en regionale theaters over de hele wereld. En ook bij ons was de musical al meermaals te zien.


Greater Tuna

Hoewel dit stuk slechts twee acteurs gebruikt, hebben de personages het getal ruimschoots vertoond. Het verhaal speelt zich af in het fictieve stadje Tuna, Texas, de "derde kleinste" stad in de staat.

Greater Tuna is de eerste in een reeks van vier komische spelen (gevolgd door A Tuna Christmas , Red, White en Tuna , en Tuna Does Vegas ), Na een première in Austin, Texas, speelde Greater Tuna in 1982 Off-Broadway en werd al snel een favoriet nationaal.


Een optreden in Fort Worth, Texas met Sears en Williams met de hoofdrol, werd gefilmd en is beschikbaar op dvd. Bestel hem in onze webshop


The Story Of My Life


De musical volgt een levenslange vriendschap tussen twee mannen, Alvin en Thomas, wier jeugdband zich gedurende hun volwassen jaren voortzet. Het verhaal van mijn leven inspireert ons om opnieuw contact te maken met degenen die deel uitmaakten van de vroegere hoofdstukken in ons eigen levensverhaal.

Amazon.com omschrijft de musical als "een authentiek en affectief werk, verteld door een reeks nummers op hun beurt speels, ontroerend en dramatisch, en vakkundig georkestreerd door Jonathan Tunick ."

De eerste volledige productie van de musical vond plaats in 2008 bij Goodspeed Musicals in Connecticut, en speelde Will Chase met Thomas Weaver en Malcolm als Alvin Kelby.


Achter De Wolken


Achter de wolken is een theaterstuk geschreven door Michael De Cock. En ging 2012 in Première in Brussel. Het verhaal gaat over twee mensen die elkaar opnieuw tegenkomen na 40 jaar. Ooit waren ze geliefden, maar hun leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend. Na al die jaren, weer single, zoeken zij elkaar weer op. Achter de wolken is een voorstelling over de duurzaamheid van het verlangen, over missen terwijl je gemist wil worden, over waarheid en leugen en over de angst die dat alles met zich meebrengt.


De originele cast van 2012 met Chris Lomme en Jo De Meyere speelden tot op vandaag meer dan 140 voorstellingen van Achter de wolken. In 2016 kwam de verfilming van het toneelstuk Achter de wolken in de bioscoop met Chris en Jo opnieuw in de hoofdrol.


Rood (Red)


Red is een toneelstuk van de Amerikaanse schrijver John Logan over de kunstenaar Mark Rothko. Met zijn eerste première in 2009 en voor het eerst geproduceerd in 2013 door NT-GENT.

Het verhaal gaat over de kunstenaar Mark Rothko die in zijn studio in New York zit en werkt aan een opdracht om een groep muurschilderingen voor het dure en exclusieve Four Seasons-restaurant te maken.


Hij geeft orders aan zijn assistent, Ken, terwijl hij de verf mengt, de lijsten maakt en de doeken schildert. Ken, echter, bevraagt ​​brutaal de theorieën van Rothko over kunst en zijn toetreding om aan zo'n commercieel project te werken. Van zijn kant houdt Rothko niet van de opkomst van popart .


Uiteindelijk stopt Rothko met werken aan het project en besluit het geld terug te geven. Hij legt aan Ken uit dat de Four Seasons een ongepaste plek is om zijn muurschilderingen te zien.


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0