5 wat te doentjes in de krokusvakantie


Smurfen de Musical (2-3 en 6 maart)Smurfen de Musical is een grootse, internationale productie vol muziek, dans en spanning, die over de hele wereld al voor uitverkochte zalen zorgde. Vreemd genoeg stonden de Smurfen nog nooit in België op de planken, maar in maart 2019 is het eindelijk zover en komt Smurfen de Musical thuis. Er werd hard gewerkt aan de Nederlandstalige versie van deze bijzondere musical voor het hele gezin, die op 2 maart te zien is in Ethias Theater Hasselt, op 3 maart in Capitole Gent en op 6 maart in Stadsschouwburg Antwerpen.


De Smurfen helpen Moeder Natuur om een belangrijke gebeurtenis in Smurfenland tot een goed einde te brengen. Gargamel probeert daar een stokje voor te steken en doet er alles aan om de Smurfen te vangen. Gargamel krijgt zelfs Grote Smurf te pakken… Of dat allemaal goed afloopt?


Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Kaarten kosten 26 en 29 euro.

Locatie: Antwerpen, Hasselt en Gent

Info: http://www.stadsschouwburg-antwerpen.be/nl/kalender/2018-2019/smurfen-de-musical.


De Efteling Sprookjesmusical (4-5 maart)Deze nieuwe familiemusical is gebaseerd op het succesvolle boek De Sprookjessprokkelaar van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling, waar inmiddels ruim 18.000 exemplaren van verkocht zijn.


Leef mee met de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?


Geschikt voor ouders en grootouders met hun kinderen en kleinkinderen (6+).

Kaarten kosten 20, 22 en 24 euro.

Locatie: Antwerpen en Hasselt

Info: http://www.stadsschouwburg-antwerpen.be/nl/kalender/2018-2019/de-efteling-sprookjesmusical-sprookjessprokkelaar


De zingende prins (2-3-6 en 9 maart)Prins Joren is zeer verdrietig. Als oudste zoon van de koning, moet hij later zijn vader opvolgen. Maar daar heeft hij helemaal geen zin in. Onzeker als hij is, denkt hij dat het hem aan talent ontbreekt voor zo’n belangrijke functie. Zijn onbezonnen jongere zus neemt hem op sleeptouw en leert hem, samen met de hulp van het publiek, zwaardvechten, oorlogvoeren en vrouwenharten veroveren. En dan – bij toeval – ontdekken ze dat Joren wel erg goed kan zingen!!

De Zingende Prins is net als alle familievoorstellingen van De Proefkonijnen een originele en interactieve voorstelling waarbij ieder kindje aan bod komt. En tussen de lijntjes schuilt een ontroerend verhaal over verborgen talenten, stereotypen en de zoektocht naar je plaats in deze wereld. Want waarom zou zijn zus niet gewoon koning kunnen worden…

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Kaarten kosten 9 en 14 euro.

Locatie: Antwerpen

Info: http://www.deproefkonijnen.be/de-zingende-prins.html


Masha en de Beer Live (2-6 en 9 maart)Masha is een vrolijk, klein meisje en haar beste vriend is… een grote bruine beer! Na de populaire animatieserie op Netflix en Ketnet komen Masha en de Beer voor het eerst naar het theater.

In ‘Masha en de Beer Live!’ heeft beer eindelijk zijn rust gevonden maar zijn ondeugende buurmeisje Masha kan geen seconde stilzitten. Ook nu komt ze samen met Beer en haar bekende vriendjes weer terecht in een doldwaas avontuur. Het prachtige poppenspel, de fleurige decors, de vrolijke meezingers en het hartverwarmende verhaal maken van ‘Masha en de Beer Live!’ een onvergetelijke theaterervaring voor de hele familie.


Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Kaarten kosten 21 euro.

Locatie: Doorheen Vlaanderen

Info: https://deepbridge.be/shows/masha-en-de-beer/


Het geheim van Snurk (elke dag van de vakantie)POPPENTHEATER KLEIN MAAR MOEDIG

Kurk Snurk en Pol Pladijs ontdekken in een oud boel een geheim over de familie Snurk. Onze twee helden zijn iets op het spoor wat ze in een spannend avontuur zal jagen. Humor en spanning staan gerant voor een namiddag poppentheater plezier voor groot en klein.

Het wordt lachen geblazen met onze twee volkse figuren.


Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Kaarten kosten 10 euro. (Laatste tickets!)

Locatie: Antwerpen

Info: https://fakkeltheater.be/voorstelling/het-geheim-van-snurk


Bonus vakantie tip! Iedereen beroemd

Lees ook onze recensie


"Iedereen Beroemd" is een Vlaams-Nederlandse film uit 2000, geregisseerd door Dominique Deruddere. De film werd in 2001 genomineerd voor een Oscar® als beste niet-Engelstalige film.

Het betekende de doorbraak voor Deruddere als regisseur en was het debuut van actrice Eva Van der Gught. Raymond van het Groenewoud schreef de song "Lucky Manuelo".


Jean Vereecken hoopt op beroemdheid en probeert zijn dromen te realiseren via de zangcarrière van zijn dochter Marva Vereecken. Wedstrijd na wedstrijd doen ze mee in de hoop een doorbraak te forceren. Marva is niet van de mooiste en is ook niet bijzonder toonvast, maar dat overziet Jean. Wanneer hij plots ontslagen wordt, geraakt hij geobsedeerd door het idee om manager van zijn dochter te worden om zo zijn dromen te realiseren.


Als bij toeval ontmoet hij het bekende popsterretje Debbie tijdens één van haar fietstochten en in een impuls ontvoert hij haar. Samen met zijn vriend Willy Van Outreve gebruikt hij het gegijzelde meisje om toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven nummer "Lucky Manuelo", gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen.


Deze voorstelling is geschikt voor de hele familie vanaf 12 jaar.

Kaarten kosten 29,39 en 59 euro.

Locatie: Antwerpen

Info: https://www.elckerlyc.be/nl/programma/iedereenberoemd.htm


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0