Achtste editie van 123 Piano is er eentje op wielen

In Gent start vandaag de achtste editie van 123-piano met opnieuw als doel de sociale cohesie versterken met muziek en kunst. Door een piano van uitstekende kwaliteit in publieke ruimtes neer te poten, waar iedereen op kan spelen, ontstaat er dialoog tussen pianisten, bewoners en voorbijgangers. Maar niet dit jaar... Twintigtwintig zal een ‘specialleke’ zijn. De coronacrisis daagde de organisastie uit om een extra creatieve twist te geven aan het dierbaar pianoproject. Ze beseften al snel dat we eigenlijk alles hebben dat nodig is om muziek tot bij de mensen te krijgen en en toch aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen.


Hoera voor onze mobiele 123-piano!

Even stretchen dus, en de dolenthousiaste fietsers kunnen weer aan de slag om door de Gentse straten te navigeren in ons muzikaal gevaarte op wielen.


Dat doen ze elke vrijdag vanaf vrijdag 12 juni 2020. Net als andere jaren, bakenen we een gebied af, steeds in een andere buurt. Voor het vertrek speelt de pianist de vingers warm bij een lokale organisatie. Denk: school, rusthuis, speelplein, wijkgezondheidscentrum, woon-zorgcentrum… De muzikale toeren passeren door de straten en voorzien de Gentenaren van voordeurdeuntjes.


Meer info op https://www.123-piano.be/editie-2020
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0