Acteur Lennart Lemmens maakt zijn debuutfilm 'VOOR HET DONKER THUIS'

Momenteel is Lennart Lemmens te zien in Thuis en Campus 12 zijn eerste werk na afgestudeerd te zijn in 2017 aan het RITCS te Brussel als Regisseur. Lennart gaat nu voor het eerst in de regie stoel zitten en maakt samen met Ellen Baeten, Charlotte Verdic, Mathias Sercu en Els Béatse de kortfilm "Voor het donker thuis".


Het verhaal


-Ga ik voor mijn droom over lijken?- is de vraag waar hoofdpersonage Mirthe mee zit.Deze film is een verhaal over passie, ambitie, liefde en het opzoeken van Grenzen. 

Mirthe is 20jaar en gepassioneerd door de kunsten. Ze droomt er al jaren van een beloftevol actrice te worden. Al jaren wordt ze door alles en iedereen naar beneden gehaald. ‘Ze kan niets, heeft geen talent…’ Ondertussen zit ze in haar laatste jaar en steekt ze haar middelvinger op naar alles en iedereen. Ze heeft dit toch al mooi klaar gespeeld. Mirthe staat op het punt af te studeren tot ze ineens ziek wordt. Kanker.

Haar vader heeft het hier erg moeilijk mee en uit zijn bezorgdheid niet op de manier waarop Mirthe dit zou willen. Mirthe’s vriendin Leen is er altijd en overal. Ze steunt Mirthe door en door. Samen proberen ze het beste uit de kanker te halen en alsnog te slagen op school.


De gezinssituatie lijkt uit de hand te lopen wanneer Leen het moeilijker en moeilijker lijkt te krijgen met de keuzes die haar liefje maakt. Mirthe beseft dat ze in een situatie zit waar ze onmogelijk uit kan raken zonder problemen.Crowdfounding


De Film zou over enkele maanden al gedraaid worden. Om dit te realiseren rekenen ze op het publiek. In deze moeilijke tijden voor de cultuursector is het haast onmogelijk om nog een degelijk budget bij elkaar te rapen.


Je kan het project ondersteunen via: https://nl.ulule.com/voor-het-donker-thuis/


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0