Albert Verlinde verlaat Stage Entertainment

Albert Verlinde verlaat na bijna zes jaar Stage Entertainment, het theaterproductiebedrijf waar hij sinds januari 2015 leiding aan geeft. De 59-jarige presentator en theatermaker wil een nieuwe weg inslaan, zo laat hij dinsdag weten in een persbericht.

Verlinde is ruim twintig jaar werkzaam als producent (hiervoor bij V&V Entertainment) en spreekt van "een logisch moment om te stoppen bij Stage Entertainment".


"Als managing director Nederland heb ik geweldige en mooie jaren meegemaakt waar ik met zeer veel plezier op terugkijk." Verlinde produceerde voorstellingen als TINA - De Tina Turner Musical, Lazarus en The Bodyguard.
"Nu de programmering voor de komende tijd staat, kan ik met een gerust hart weg. Ik zal me overigens blijven inzetten voor het theater, onder meer als voorzitter van het Nationaal Theater Fonds en het Nationaal Theaterweekend."


Arthur de Bok, CEO van Stage Entertainment, bedankt Verlinde voor zijn werk van de afgelopen jaren. "Albert heeft binnen de Nederlandse organisatie van Stage Entertainment een groot aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd. De theaters hebben een sterk profiel gekregen, er zijn geweldige shows naar het Nederlands publiek gebracht en samen met de ervaren teams heeft hij ook voor de herstart in 2021 een sterke programmering tot stand gebracht."

CEO De Bok: 'Albert voerde een groot aantal belangrijke veranderingen door

Verlinde was directeur en het gezicht van Stage Entertainment


1 januari 2015 fuseerden V&V Entertainment en Stage Entertainment van Joop van den Ende. Verlinde werd algemeen directeur en het gezicht van Stage Entertainment Nederland, de nieuwe naam van het theaterproductiebedrijf. Het bedrijf heeft in meerdere landen kantoren en maakt voorstellingen voor theaters in onder meer Berlijn, Parijs en Moskou. Van den Ende besloot kort daarop om medische redenen een stap terug te doen in het bedrijf.


Een vervanger voor Verlinde, die met ingang van 1 december 2020 vertrekt, wordt nog gezocht.

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0