Allereerste productie Farcetheater is een schot in de roos
Peter Van Asbroeck die moet babysitten, dat is al grappig op zich. Dit was dan ook het uitgangspunt op de première van de hilarische komedie 'Harrie let op de kleintjes'. Verschillende BV's zakten dan af naar Gent in Theater Scala, om te kijken hoe dat zou aflopen. En wat raad je? Buggy's en baby's worden al gauw verwisseld en zorgen voor de meest knotsgekke toestanden.


Dit is voor de allereerste productie, een schot in de roos en een dikke pluim voor Anthony Van Caeneghem om dit als 23 jarige te verwezenlijken. Een prachtige geboorte die er meteen boenk op zit! Wat ons betreft is de bevalling prima verlopen en de lach weeën zinderen nog na. Wat een heerlijk, hilarisch stuk! Het gezegde: In een deuk liggen, je kreupel of kapot lachen, komt hier meermaals van pas.

Het is lachen van het begin tot het einde, wat zeker geen evidentie is.


We zien dan ook een schitterende cast op scène staan in een knap en modern decor. Allemaal leuke typetjes, die stuk voor stuk heel goed gecast zijn en hun personage geloofwaardig weten te brengen. Het is dan ook geen sinecure, wat het is een heel dynamisch stuk, met veel misverstanden, verwisselingen en dingen die mislopen of rondvliegen. Zelfs de chocomousse vliegt in het rond of was dat toch geen chocolade?

Verhaal


In de komedie van Jon van Eerd speelt Peter van Asbroeck het typetje van Harrie Vermeulen. Hij moet tegen wil en dank babysitten op de baby's van vrienden. Zijn vrouw Inez (Christel Domen) moet daarenboven dringend weg naar een feest van de kolonel. Gevangen tussen beertjes en kleertjes, broekjes en doekjes, papjes en lapjes maakt hij er een enorme puinhoop van. Wanneer zijn vriend Sam (Chris Van Espen) aan de deur staat, wil hij ook nog eens meegaan naar een Star Wars-ruilbeurs. Harrie belt daarom in allerijl zijn nichtje (Jamie-Lee Six) op om te babyzitten, maar die blijft nog in Parijs te zitten. Toch besluiten ze te gaan.

Weer thuisgekomen zijn de baby's verdwenen. En dan komen een jonge ambitieuze inspecteur (Anthony Van Caeneghem) en diens commissaris (Anton Cogen) op de proppen. Zo stapelen de problemen zich alleen maar op.

Al vanaf het begin is de toon gezet, met een geweldige Peter Van Asbroeck die hier de rol van zijn leven speelt. Een rol die hem op het lijf geschreven is en die hij hilarisch neerzet! Peter is een topper in het genre comedy en als Harry de babysitter wordt dat nog eens bevestigd. Naast hem staat Inez, zijn vrouw en sergeant-majoor, vertolkt door Christel Domen, die hier tevens een top prestatie neerzet en hiermee bewijst dat ze ook helemaal thuis is in dit genre. Ze vullen mekaar perfect aan, een match made in heaven, al is 'heaven' meestal ver weg. Wie ook die perfecte aanvulling is, is Chris Van Espen, in de rol van Sam, de sul van dienst en grote Star Wars-fan. Een typetje waarvoor hij gemaakt is. Chris weet dit zo fijn te brengen en zelfs door soms heel weinig te doen, heeft hij de zaal helemaal mee. Zeker met zijn "Franse scène", die ronduit schitterend is, krijgt hij de grootste zuurpruim aan het lachen. Leuk om te weten is dat hij deze scène zelf heeft toegevoegd. Niet mis Chris!


Verder zien we ook nog wat jong geweld. Het nichtje, Bobbie in de gedaante van Jamie-Lee Six. Zij zorgt voor de West-Vlaamse noot en Anthony Van Caeneghem, bezieler van het Farcetheater en zelf ook acteur, in de gedaante van de ietwat knullige politie-inspecteur, iets wat hem zeer goed afgaat.

Quotes Anthony


Er kan heel veel mislopen, want er zitten echt heel veel technische dingen, maar er is denk ik niets misgelopen. Het is ook een deurenkomedie, dus alles moet juist zitten en timing is heel belangrijk.

Ik ben zo content dat ik met deze mensen op scène mag staan. Het Farcetheater is een jongensdroom die in vervulling gaat.
Harrie let op de kleintjes zorgt er voor dat je lachspieren overuren draaien Dit is komedie van de bovenste plank, dus wil je een avond of namiddag niet meer bijkomen van het lachen en getuige zijn van dit meesterwerk, twijfel dan niet!

Ze leggen de lat alvast hoog en dit is alvast veelbelovend voor de toekomst van het Farcetheater!

Wij kijken nu al uit naar 'Taxi taxi', hun 2de productie in 2021!


Harrie let op de kleintjes speelt nog tot en met 23 februari in Theater Scala in Gent. Haast je dus voor tickets, want dit wil je niet missen!

Ohja en zoek je nog een perfecte en originele Valentijnsdate met je geliefde? Kom dan op 14 februari, dan kan je er zelfs een heerlijk diner aan koppelen. Dat wordt alvast scoren! Meer info op www.farcetheater.beRecente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0