Amateur-productie pakt uit met een nooit gezien spektakel van hoog niveau.Gisteren ging Jesus Christ Superstar van Bohemian Productions in première en waren we getuige van een nooit eerder gezien spektakel dat door een amateur-productie gebracht werd.


Deze musical is al ontelbare keren opgevoerd en vertelt het verhaal van Jezus Christus in zijn laatste dagen, bekeken door de ogen van zijn beste vriend en verrader Judas.


Het begin doet denken aan een scene uit de "Walking dead" en zo merk je al snel dat dit een beklijvende voorstelling wordt. Geen flower power toestanden en happy songs, maar een aangrijpend verhaal met veel diepgang en dramatische liedjes die elkaar snel opvolgen. Het gaat allemaal aan zo een razend tempo dat het soms moeilijk is om te volgen, maar waardoor je wel heel de voorstelling gefocust blijft en je geen seconde verveelt. Integendeel, de voorstelling zal nog lang nazinderen, want het maakt iets los. Het is zeker geen familiemusical, want er komen vrij gruwelijke beelden in voor, maar daar hebben ze bewust voor gekozen. Het was de bedoeling om een eigentijdse/eigenwijze versie te brengen, dat helemaal afwijkt van het klassieke en daar zijn ze meer dan in geslaagd . Dit is mede ook de verdienste van regisseur Jaak Lema. Hij tast zo ook af hoe ver ze kunnen gaan en ze gaan vrij ver... Meermaals valt je mond open van verbazing. In de eerste plaats door de locatie, een kerk, die voor de gelegenheid is omgebouwd tot musical tempel! Een ongelofelijke metamorfose wat op zich al een pluim verdient!


Het indrukwekkende decor zorgt ervoor dat je helemaal wordt meegezogen in het verhaal en alles heel intens beleefd.

Dat is zeker ook te wijten aan de geweldige getalenteerde cast, die de sterren van de hemel zingen en een performance neerzetten om U tegen te zeggen. Zeker de hoofdrolspelers, Tom Hillewaere en Sven Vanrietvelde verbazen met hun zangtalent, maar ook met hun enorme inleving. Vooral Tom Hillewaere, die hier de rol van Jesus voortreffelijk neerzet, wordt niet gespaard. Zeker het 2de deel is een echte marteling voor hem. Ook een pluim voor de Maria van dienst, Niki Vanlerberghe, die met haar nachtegalenstem meermaals weet te ontroeren, begeleid door de prachtige muziek waar de fenomenale live band en het koor voor zorgen.Als je bedenkt dat dit een amateur-productie is met alleen liefhebbers die dit gewoon leuk vinden om te doen, kan je alleen maar concluderen dat deze mensen ongelooflijk gedreven zijn en heel veel liefde hebben voor dit vak.


Dit is een must-see als je een eigentijdse voorstelling wil zien. Wil je daarnaast een 40-45 gevoel, dan krijg je dit ook, aangezien er gewerkt wordt met hoofdtelefoons. Het enige verschil is dat ze draadloos zijn, wat het nog iets prettiger maakt. Dit was noodzakelijk, maar het is zeker een meerwaarde, want hierdoor komt het rechtsreeks binnen en grijpt de voorstelling je nog meer naar de keel.

PRAKTISCHE INFO:


Locatie:


Christus-Koningkerk Heistraat 9100 Sint-Niklaas


Wanneer

Van zaterdag 27 april tot 5 mei 2019


Prijs€ 28,0

Tickets: www.bohemianproductions.be

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0