An Nelissen schittert als mijnheer euh … mevrouw de burgemeester in ’t Schoon Verdiep

Veel schoon volk op de rode loper voor de première van de deurenkomedie ’t Schoon Verdiep in het Antwerpse Theater Elckerlyc: van Stany Crets over Ann Ceurvels tot misdaadauteur Pieter Aspe. De voorstelling ’t Schoon Verdiep staat volledig in het teken van de lotgevallen van de Antwerpse vrouwelijke burgemeester Claire Debossere, die er zowel politiek als privaat enkele bijzondere gewoonten op nahoudt. Een opvallende gast in het publiek was daarom Leona Detiège, de laatste échte vrouwelijke burgemeester van Antwerpen. Overtreft de werkelijkheid dan toch de fictie? “Ik kan u garanderen dat mijn dagelijks leven als burgemeester wat rustiger verliep dan dat van Claire,” zegt Detiège, “maar in sommige grappige aspecten kan ik mij vast en zeker herkennen. Zo werd ik bijvoorbeeld ook regelmatig aangesproken als mijnheer de burgemeester. Dat is dus wel degelijk uit het leven gegrepen!”


In tegenstelling tot wat de titel suggereert is de setting van ’t Schoon Verdiep niet het Antwerpse stadhuis, maar wel een suite op de veertiende verdieping van een chique hotel. Die kamer heeft burgemeester Debossere (An Nelissen) gehuurd om er in ’t geniep af te spreken met Marnix Debrulle (Roel Vanderstukken), de korpschef van de Antwerpse politie. De minnaars verheugen zich op hun geheime liefdesnacht tot er plots … een lijk opduikt onder het schuifraam van hun balkon. De burgemeester zal al haar branie moeten bovenhalen om zich uit deze situatie te redden.


De rol van Claire is dan ook op het lijf geschreven van An Nelissen. Vorig jaar kondigde ze nog haar afscheid aan als solo-actrice, maar in theatergezelschappen met meerdere acteurs blijft Nelissen graag verder acteren: “Het is heerlijk om in een veeleisende rol als die van Claire ondersteund te worden door een team van sterke acteurs”, aldus Nelissen. “Op deze manier ga ik graag nog enkele jaren door.”


’t Schoon Verdiep loopt nog tot 19 mei in Theater Elckerlyc
Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0