Angels in America niet meteen een lachertje maar prachtig gebracht

Het Reagan-tijdperk, midden jaren tachtig. Er raast een nieuwe ziekte door New York die vooral de homogemeenschap treft: aids. Wereldwijd bejubeld, en sinds gisteren is het stuk te zien in de Bourla Schouwburg te Antwerpen.


De originele voorstelling bestond uit twee delen die elk een drietal uur duurden. Toen het in 1993 op Broadway in première ging, waren de recensies niettemin lovend. Auteur Tony Kusher werd geprezen, het stuk sleepte maar liefst zeven Tony Awards in de wacht. En toen het enkele jaren geleden werd hernomen, kwamen er daar nog eens drie bij. En dan zwijgen we nog over de 31 prijzen die de verfilming uit 2003 mocht ontvangen.


We volgen zes hoofdpersonages die middenin deze crisis met veel strijdvaardigheid omgaan met de dood. Neem nu het homokoppel Prior en Lewis, waarvan de laatste het moeilijk heeft met de ziekte van zijn partner. Of Ethel Rosenberg, die komt spoken in het hoofd van de gewiekste advocaat Roy Cohn. Want ook angsten en droombeelden worden volwaardige personages.


Speeldata:


Het stuk duurt iets meer dan 3 uur. Het iss te zien in Antwerpen, Amsterdam, Brugge, Brussel, Gent, Heist op den Berg, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Rotterdam, Sint-Niklaas, Turnhout, Utrecht en Zaventem. Van 7 november 2019 tot en met 22 februari 2020.


Verdere info, cast, tickets bestellen, speeldata & locaties ==> Klik hier


Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0