"Annie, de Musical", wacht niet tot morgen!

Want morgen ja morgen, ... maar vanavond vond de feestelijke (Belgische) première van ‘Annie, de Musical' plaats in Kursaal Oostende.Josefien Derijcke en Chaya Van Mol mogen beide in de huid kruipen van Annie. Zij stappen hiermee in de voetsporen van Laura Tesoro en Pommelien Thijs maar ook Sarah Jessica Parker en Quvenzhané Wallis (de jongste Oscargenomineerde aller tijden) die ook al eens in deze rol mochten schitteren.


Josefien ken je misschien nog van haar deelname aan The Voice Kids waar ze de finale bereikte in Team Natalia. Chaya maakt deel uit van kinderkoor La Bohème.Ook de rest van de kindercast is de moeite! 2 afwisselende teams van 5 per voorstelling, tussen 8 en 12 jaar . Stuk voor stuk kinderen die al wel wat op hun palmares staan hebben. Voor sommigen is dit hun eerste musicalervaring maar er zijn ook kinderen bij met al heel wat musical-ervaring zoals 14-18, 40-45, Oliver Twist, Scrooge


Amber Metdepenningen, Ayco Vanderkelen, Amy Quick, Robbe de Villa en Romy Van Minnebruggen mochten vanavond mee op het podium schitteren als de collega-weeskinderen van Annie.


De jongste van de bende stal echt meerdere keren de show en kreeg steeds een daverend applaus van het publiek.

De typische rode krullenbol van Annie is ingeruild voor een andere roodharige look. Een beetje wennen als je de film of originele musical gezien hebt.Deborah De Ridder die Annie speelde in de jaren ’90 mag nu 20 jaar later de rol van Grace vertolken en legt zo weer een puzzelstukje in deze musical.


Willemijn Verkaik brengt de rol van Juffrouw Hannigan. Willemijn werd wereldwijd bekend door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Ze is de enige musicalactrice die de rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. Daarnaast is Willemijn te horen in de populaire Disney film Frozen als de Nederlandse en Duitse stem van Elsa.


Met de Nederlandse Doris Baaten, presenteert deze nieuwe versie ook voor het eerst een vrouwelijke president in de Oval Office en Edwin Jonker is de eerste zwarte acteur die de rol van Oliver Warbucks vertolkt in de musicalversie van ‘Annie'. Ook de rest van het ensemble is volledig Nederlands.
Het verhaal


It’s the hard knock life! De elfjarige Annie uit New York slijt haar dagen in het weeshuis van de kattige, altijd beschonken Miss Hannigan. Ze droomt luidop van een beter leven en vraagt zich af waarom haar ouders haar ooit in de steek lieten. Ze probeert zelfs te ontsnappen via de wasmand.
Maar op een dag wordt Annie gevraagd om Kerstmis te vieren bij de miljardair Oliver ‘Daddy’ Warbucks. De humeurige brompot Warbucks ziet de uitnodiging als een soort reclamestunt. Langzaamaan groeit er echter een hechte band tussen de rijke zakenman en het niet-te-stuiten weesmeisje.

Betekent dit het einde van haar zorgen?


Annie is een verhaal bomvol optimisme en onwaarschijnlijk geluk. Het is niet moeilijk mee te leven – en te zingen – met deze inspirerende personages. Binnenkort wordt alles beter, zolang je het hoofd hoog houdt.Een liedjes uit je hoofd houden dat wordt net iets moeilijker... Want morgen ja morgen... Wedden dat je de hele rit naar huis nog aan het meezingen bent?


Een niet te missen familieshow!

van 14 tot 17 november 2019 kan je het verhaal van Annie volgen in Kursaal Oostende. Daarna brengt Music Hall de Vlaamse productie van deze gekoesterde Broadwayklassieker naar Capitole Gent van 20 tot 24 november 2019 en Stadsschouwburg Antwerpen van 18 februari 2019 tot 1 maart 2020.

Tickets kan je boeken via: https://www.musichall.be/shows/annie/tickets/


Herbekijk hier onze Repo van de repetities van Annie met ons interview van Josefien en ChayaFoto's: Red Trigger Media

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0