Annie M.G. Schmidt weer even tot leven door een gouden combo


Gisterenavond vond de première plaats van "Liedjes van Annie". "Liedjes van Annie" is een wervelende, muzikale vertelling waarin Maaike Boerdam, Lucas Van den Eynde en Sam Verhoeven - begeleid door een driekoppig combo onder leiding van Pol Vanfleteren - een hommage aan Annie M.G.Schmidt brengen.


Talloze teksten van deze schrijfster staan, bijna 25 jaar na haar overlijden, nog steeds gegrift in het collectief geheugen van talloze Vlamingen en Nederlanders. Zij bedacht iconische figuren als 'Jip & Janneke', 'Pluk van de Petteflet' en 'Minoes', maar schreef daarnaast ook honderden liedjes voor bekende radio- en televisieseries als "Ja Zuster, Nee Zuster" en "Pension Hommeles".


Deze voorstelling is voor jong en oud en bevat veel humor, door de verschillende sketches, maar zorgt tegelijk ook voor ontroering door bepaalde liedjes. Deze worden gebracht in een stijlvolle, huiselijke setting met een fantastische live band en een trio dat beschikt over bijzonder goede stembanden. 2 mannen en 1 vrouw, en wat voor één! Maike Boerdam is de enige "Hollandse", wat zorgt voor een mooie mix. Ze is naast een geweldige zangeres, ook een bijzonder goede actrice die comedy feilloos weet te brengen. Zeker als ze haar opwachting maakt als Ali Cyaankali, bespeelt ze het publiek als geen ander. Ook Lucas Van den Eynde kent hier wat van. Hij zorgt tevens voor die leuke interactie door zijn spontane zelf te zijn. Ze zijn alledrie aan elkaar gewaagd, want ook Sam Verhoeven beschikt over heel wat talent. Deze man is misschien minder bekend bij het grote publiek, maar verdiend het evenzeer om in de spotlights gezet te worden. Hij is naast een uitmuntende zanger, ook bijzonder grappig. Zijn mimiek is met momenten hilarisch. Ze vormen met 3 een gouden combo. Hun stemmen blenden overigens perfect samen.


Wil je de nostalgie van welleer nog eens opsnuiven of heb je zin om je eens te laten verrassen door een iets andere voorstelling. Ga dan zeker kijken.Zelfs al ben je niet zo vertrouwd met het repertoire. Dan leer je het nu kennen en je gaat er zeker van genieten en beslist met een glimlach naar buiten.


"Liedjes van Annie" speelt nog tot en met 3 november 2019 in de beroemde Rode Zaal van het Fakkeltheater.


Meer info en tickets: www.fakkeltheater.be

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0