Antwerps schepen voor cultuur voorziet extra ondersteuningsmaatregelen voor de sector

Ook cultuurorganisaties kunnen gebruik maken van de algemene ondersteuningsmaatregelen van de stad Antwerpen. Zo krijgen cultuurverenigingen met een huur in een stedelijk gebouw kwijtschelding van de concessie voor de duur van de crisis, en zijn er op het gebied van fiscaliteit ook verschillende steunmaatregelen.Culturele organisaties zullen hun werkingstoelagen op jaarbasis maximaal kunnen behouden ook al verloopt hun werkingsjaar nu anders dan gepland. Met deze middelen kunnen ze de continuïteit van de werking behouden en een toekomstige heropstart in goede banen leiden. Ook de goedgekeurde projectsubsidies worden maximaal behouden voor de uitvoering van het goedgekeurde project. Indien nodig kan de timing van het project herbekeken worden.

De stedelijke musea en Arenberg nemen een voorbeeldrol op bij de toepassing van een annulatieverzekering voor artistieke producties. Hierbij wordt het voorstel van oKo (Overleg Kunstenorganisaties) gevolgd, waarbij telkens tussen de 30 en de 50% wordt vergoed bij annulatie en een voorschot wordt uitbetaald bij verplaatsing.

Klanten met een ticket voor een productie in de stedelijke culturele instellingen krijgen de mogelijkheid hun ticket om te ruilen, de ticketprijs terug te vragen ofwel het bedrag te schenken aan de instelling zelf of aan een cultureel goed doel. Een kwaliteitsvol aanbod wordt verzekerd bij de heropstart, zodat het publiek opnieuw kan genieten van een aanbod van topkwaliteit.


Schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud: “De culturele sector valt vaak tussen de mazen van het net bij de steunmaatregelen van de hogere overheid. Jonge makers hebben nog geen stevige basis om op terug te vallen in deze moeilijke tijden en ook voor gevestigde waarden is de impact groot. Vanuit de stad willen we ook hen mee ondersteunen, zodat van zodra de situatie het toelaat onze inwoners en bezoekers opnieuw – op een veilige manier uiteraard – kunnen genieten van een kwalitatief hoog aanbod aan ontspanning, ontroering en schoonheid.”
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0