Bank redt theater van de ondergang

Toen theaterwerkplaats ‘HETGEVOLG’ de handschoen in de ring dreigde te moeten gooien,de bank BNP Paribas Fortis met een oplossing. HETGEVOLG is een theaterwerkplaats in de Kempen. HETGEVOLG gooit zijn zaal wijd open voor iedereen die de kracht wil ervaren van het theater. De middelgrote theaterzaal biedt plaats voor z'n 170 personen. Daarnaast zet het theater zich nog in voor theaterprojecten met minder fortuinlijke mensen zoals die buiten het reguliere maatschappelijke circuit vallen: anderstalige nieuwkomers, jonge vluchtelingen, mensen met een beperking, mensen in armoede enz..."Geen enkele bank wou ons helpen"


Toen drie jaar geleden Stefan Perceval directeur werd van 'HETGEVOLG' waren er torenhoge schulden. Geen enkele bank wilde toen een broodnodig kaskrediet verschaffen. Maar het BNP kantoor in Borgerhout geloofde wel in de slaagkansen. Op anderhalf jaar tijd was de organisatie schuldenvrij. Een daar bleeft het niet bij.


De organisastie kon vorig jaar het gebouw kopen in Turnhout – een oud bioscoopcomplex – en daardoor kwam de bank opnieuw. Een medewerker van de bank kwam ter plekke, zag wat we deden en was meteen overtuigd van de maatschappelijke meerwaarde die ze leverden. Ook al zakte net voor de aankoop de achtermuur weg, het geloof in de inhoud vanuit de bank bleef toch overeind. Sterker nog, de bank beschermde ons door de aankoop uit te stellen en alle partijen die verantwoordelijk waren rond de tafel te brengen en samen naar een oplossing te zoeken. Toen die er was, zette BNP Paribas Fortis de aankoop weer op groen licht en nu zijn we de trotse eigenaars van een eigen theater.headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0