Beestige acteer prestaties en een uitstekende comedy-timingGisteren ging de langverwachte musical Madagascar in feestelijke première in de Capitole Gent en feestelijk was het zeker. Tal van bv's wouden dit feestje niet missen en poseerden gewillig samen met Hawaiiaanse krans op de rode loper.


I like to move it, move it! Het moet zowat de bekendste zin ooit zijn. Wie kent er niet de animatiefilm Madagascar. Music Hall presenteert nu vijftien jaar na de première van dit wereldwijde fenomeen, een beestige Nederlandstalige musical, gebaseerd op de film én de musical die eerder al furore maakte in het Verenigd Koninkrijk.


Madagascar is dan ook een succesformule en een spetterende, energieke, kleurrijke, dansbare en komische familiemusical, die iedereen kan bekoren. Alleen al door de prachtige decors en projecties, waan je je in New York en het tropische Magadascar. De cast had zich beestig goed ingeleefd en zo zagen ze er ook uit. Dat komt natuurlijk door de oogverblindende kostuums en make-up. Maar er waren er toch een paar beesten die eruit sprongen.


Kijken we maar naar Alex de leeuw (Leendert De Vis). We weten dat Leendert van veel markten thuis is, maar in zijn hoofdrol als leeuw staat hij er echt wel en palmt hij het publiek en de stage moeiteloos in.

Wie daar ook geen moeite mee heeft is Marty de Zebra (Rogier Komproe) Hij moet het dan weer hebben van zijn aparte dansmoves en als vrienden duo vullen ze elkaar goed aan.

Aan humor ook zeker geen gebrek en daar slaagt Melman de Giraf (Florian Avoux) uitstekend in. Hij zet zijn giraffen rol voortreffelijk neer, niet altijd een sinecure met zo'n lange nek, maar hij weet het publiek te bespelen als geen ander en de zaal meermaals aan het lachen te krijgen. Ook timing is voor hem geen probleem. We wisten al dat hij een talent heeft voor comedy, denk maar aan 'La Cage Aux Folles', waar hij een heerlijke vrouwelijke butler neerzette, maar hiermee bewijst hij nogmaals voor dit genre geboren te zijn.

Verder zien we een ravissante Elke Buyle in de rol van Gloria het Nijlpaard en natuurlijk Maurice (Brent Pannier) en King Julian (Mike Wauters) die het feestje in het 2de deel compleet maken. Brent en Mike zijn goed op elkaar ingespeeld en vormen dan ook het perfecte duo. Het feit dat ze allebei op knieën spelen beperkt hun wat in bewegelijkheid en dat is ergens jammer. Langs de andere kant geeft het wel een heel leuk beeld, omdat ze zo een hoogteverschil creëren en hoedje af om dit een heel stuk van de voorstelling op die manier te spelen.


Een dikke pluim voor de hele cast en crew, maar in het bijzonder voor regisseur Christophe Ameye, die het aangedurft heeft om hier zijn eigen touche aan te geven en daar is hij bijzonder goed in geslaagd.
Het verhaal


Marty de zebra, Alex de leeuw, Gloria het nijlpaard en Melman de giraf wonen in Central Park Zoo in New York. Dagelijks laten ze het beste van zichzelf zien en worden ze bewonderd door de duizenden bezoekers. Totdat Marty na zijn 10de verjaardag een midlifecrisis krijgt en wil ontsnappen om in het wild te leven. Wanneer zijn vrienden de achtervolging inzetten op hun vriend, raakt de bal aan het rollen...


Het wordt een dol avontuur dat hen uiteindelijk overzee brengt, naar de knotsgekke wereld van Madagascar waar het elke dag feest is!


Kom mee dansen, dansen met deze feelgood musical en ga als een blij kind naar huis, want deze musical is voor jonge en oudere kinderen!


Madagascar de musical speelt nog tot 1 maart in Capitole Gent, daarna verhuist de hele ploeg met alle dozen en kisten naar de Koningin Elisabethzaal in Antwepen, waar ze nog te bewonderen zijn tot 11 april 2020.

Wacht dus niet te lang!


Meer info op www.musichall.be


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0