Bekendste schip zinkt in het DonkmeerEen musical brengen op het podium, steeds een mooi spektakel. Maar in het Oost-Vlaamse Berlare brengen ze een musical in openlucht op het water. En welke musical is daarvoor meer geschikt dan ‘Titanic’. Aan het einde van deze zomer zal het bekendste schip enkele keren zinken naar de bodem van het Donkmeer.


Tijl Dauwe vervangt voor de tweede keer huisregisseur Frank Van Laecke. Hij laat zich omringen door een topcast met in de hoofdrollen Michiel De Meyer, Peter Bulckaen, Ivan Pecnik en Nordin De Moor, Line Ellegiers en Dorian Liveyns.


Festivaria zorgt om de twee jaar voor een spektakel op het meer. Elke keer opnieuw blijven ze verbazen want in het prachtige decor van het meer vinden ze steeds weer vernieuwende technieken. Zo maken ze er regelmatig gebruik van paarden die het publiek voorbije galopperen, overvliegende vliegtuigen, sneeuwstormen en tijdens de vorige editie werd er letterlijk op het water gedanst. Nieuwsgierig wat ze dit jaar in petto hebben. Een zinkend schip op het Donkmeer, dat kan niet anders dan een prachtig effect geven.


‘Dat Festivaria deze grootse uitdaging durft aan te gaan, is niet verwonderlijk. In de voorbije dertig jaar hebben we al heel wat watertjes doorzwommen. Letterlijk en figuurlijk in ons geval. Geen enkele inspanning is ons te veel en dat zullen we dit jaar opnieuw bewijzen’, klinkt het bij Festivaria.


1.301 passagiers en 941 bemanningsleden. Die waren in 1912 te vinden aan boord van de Titanic, toen een hypermodern luxeschip dat nooit zou zinken… tot het op een ijsberg botste en langzaam maar zeker vol water liep om uiteindelijk te eindigen op de bodem van de oceaan. 1.522 mensen kwamen om het leven. En zo vertelt de ramp met de Titanic 1.522 persoonlijke verhalen. In de openlucht rond het Donkmeer wanen toeschouwers zich zelf op het schip.

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0