Bevestigd - Geen Cultuurmarkt dit jaar

De stad Antwerpen gaat deze zomer de jaarlijkse Cultuurmarkt niet organiseren vanwege de aanhoudende coronamaatregelen. Museumnacht, dat de stad net als de Cultuurmarkt dit jaar zelf zou organiseren nadat vaste organisator Prospekta ermee stopte, zou mogelijk nog kunnen doorgaan op een nieuwe datum in het najaar.


De Cultuurmarkt is een evenement waar de culturele sector traditioneel het volgende seizoen aankondigt en promoot. Er komen elk jaar meer dan 100.000 bezoekers op af. Dat maakt het volgens de stad een massa-evenement, wat zeker tot 31 augustus verboden is.


"Hoewel deze gezondheidscrisis een grote impact heeft op de culturele sector, moeten we realistisch zijn en onder ogen zien dat de Cultuurmarkt dit jaar helaas onmogelijk is", zegt cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). "We hopen deze zomer een beperkt maar kwalitatief aanbod te kunnen voorzien, zodat onze makers speelkansen krijgen en onze inwoners opnieuw kunnen genieten van prachtige voorstellingen. Tegelijk werken we verder aan alternatieve scenario's om na de zomer het nieuwe culturele seizoen groots van start te kunnen laten gaan."

Ook Museumnacht, traditioneel begin augustus, zal moeten wijken voor het coronavirus. De nocturne van de Antwerpse musea zal mogelijk wel nog worden georganiseerd op een nog te bepalen datum in het najaar. De gesprekken daarover lopen nog.
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0