Bijna alle theaters gesloten tot 18 april

Sinds vorige week bekend geraakte dat ook alle theaters moesten sluiten, is het all hands on deck. Producenten verplaatsen massaal hun producties, slechts een minderheid cancelt effectief zijn voorstellingen. Ondanks Het verbod van de overheid loopt tot 31 maart 2020, gaan niet alle geplande producties en/of voorstellingen erna gewoon door. De meeste producenten in samenspraak met de theaters beslissen om het programma tot 18 april te schrappen.


Sam Verhoeven, directeur Fakkeltheater: "We keken er enorm naar uit om dit juweeltje te brengen in april en bovendien waren we al enkele weken aan het repeteren. Gezondheid gaat voor alles. Ook wij adviseren iedereen om thuis te blijven in het belang van de volksgezondheid. We zullen er staan dit najaar, meer dan ooit."

Dat heeft meerdere reden:

Eerst is de verantwoordelijkheid van theatermakers is groot. Theater brengt mensen samen, iets wat we dus nu niet moeten hebben. Ook producties in de paasvakantie vallen meestal onder het genre “familie” en daardoor komen de meest kwetsbare groepen met elkaar in aanraking. Naar goede gewoonte gaan in de paasvakantie veel grootouders en kinderen samen naar het theater, en laat nu net dat zijn wat vandaag onmogelijk is.


James Cooke over Pocahontas: ” Uitgezonderd. neemt met deze proactieve beslissing haar verantwoordelijkheid. “Net bij een familiemusical komen de meest kwetsbare groepen met elkaar in aanraking. We hebben steeds veel grootouders en kinderen samen in de zaal, en laat nu net dat onmogelijk zijn vandaag”

Tenslotte is het koopgedrag in Vlaanderen wat betreft tickets iets dat 3 à 4 weken voor de voorstelling pas echt op gang komt. Op dit moment worden er weinig tot geen tickets verkocht, en is het risico ook groot dat als je zou herstarten dat dit voor lege zalen zal zijn. Ook de onzekerheid dat het verbod niet zal verlengd worden is veel te groot.


Als je voorstelling ook in april gecanceld is dan blijft dezelfde regel. Het theater, productiehuis of ticket service dienst zal contact met je opnemen. Je hoeft dus niet zelf contact op te nemen. Wat je wel kan doen is de website van haar theater of productiehuis checken voor meer info.


We lijsten nog even op welke voorstellingen voorlopig nog wel doorgaan, of nog geen definitieve bevestiging hebben dat ze sluiten tussen 31 maart en 17 april.


Antwerpen:


Alle theaters gesloten tot 18/04 met uitzondering van:


De Roma: Open vanaf 16/04

Lotto Arena: Open vanaf 7/04

Stadsschouwburg: Open vanaf 16/04


Gent:

Alle theaters gesloten tot 18/04


West- Vlaanderen:


Alle theaters gesloten tot 18/04 met uitzondering van:


Stadsschouwburg Brugge: open vanaf 10/04

Concertgebouw Brugge: open vanaf 06/04


Brussel:

Alle theaters zijn hier gesloten tot 16/04


Limburg:

Alle theaters zijn hier gesloten tot 17/04


Tournee door Vlaanderen:


ARTHUR EN DE STRIJD OM CAMELOT vanaf 9/04
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0