Bijzondere productie over liefde, haat en verscheurende keuzes

Na het overweldigende succes van Magdalena, brengt The Singing Factory een geheel nieuwe musicalcreatie van dezelfde makers. De enige organisatie die 30 jaar na de val van de Berlijnse Muur, het initiatief neemt om die historische gebeurtenis in de kijker te zetten op deze manier. Een stukje koude oorlog op een andere manier bekeken.
Leading lady van de Vlaamse musical Anne Mie Gils regisseert de nieuwe productie. Met de jongeren van Youforia, die u aan het werk kon zien in de studioshows van Belgium’s Got Talent.


De musical gaat in première op 9 november 2019, dag op dag 30 jaar na de val van de muur. Maar wij waren voor jullie al aanwezig op de avant-première en laten jullie meeproeven van wat je mag verwachten.


Het verhaal


In November 89 maken we kennis met het gezin Holtz, dat in Oost-Berlijn woont op het moment dat de Berlijnse Muur wordt gezet. Zo raken ook zij gescheiden van de rest van de wereld. Het gezin moet omgaan met een veranderende wereld.


Arend en Klaus, de twee oudste zonen, beginnen school te lopen aan de Humboldt-universiteit. Ook daar groeit de sociale onrust en komen ze steeds meer in opstand tegen het systeem en de muur.

Wanneer één van de studenten overloopt naar de Stasi moeten er keuzes gemaakt worden, keuzes die levensbepalend zijn...wie kiest de juiste kant?
Een verhaal over liefde, haat en verscheurende keuzes tijdens een periode van onzekerheid en angst.

De verhaallijn wisselt tussen ’89 en ’61 waardoor we 2 versies van Arend te zien krijgen. We krijgen zelfs even een derde versie van Arend en zijn broer Klaus te zien, 2 schattige mini-versies die kort op scène verschijnen.


Paul De Vel en Otto Mogyoros als de jonge versie van Arend en Klaus

Muziek en regie:


Het script en de liedteksten zijn van de hand van de 23-jarige Wanne Synnave (medepresentator van ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow' op MNM) en naast professionele acteurs Maike Boerdam, Sébastien De Smet en Saïn Vantomme, bestaat de volledige cast uit 44 jongeren (tussen 15 en 25 jaar) van het jongerenkoor ‘Youforia’, dat vorig seizoen nog te zien was in ‘Belgium’s Got Talent'op VTM. In de (jongeren)hoofdcast zijn onder andere Aaron Blommaert en Ryan Joostens aan het werk zien, die ook deel uitmaken van de nieuwe boyband BOBBY.


Deze bijzondere productie is in regie van Anne Mie Gils en op muziek, live gebracht door een zeskoppige band, van Sam Verhoeven.


Cast:

Arend (1989): Sébastien De Smet Helene: Saïn Vantomme

Moeder Holtz: Maike Boerdam Arend (1961): Aaron Blommaert Klaus: Tuur Verelst Max: Remi De Smet Lisa: Lotte Heuten

Johanna: Hanne Verstraeten Emily: Emma Vanthielen Lenard: Ryan Joostens


Ensemble: Aäron Francis, Aaron Van Goethem, Amber Van den Eede, Amélie Van Herpe, Anne-Sophie Metselaar, Antje De Rop, Bibi De Gruyter, Ebe Mogyoros, Eline Schoofs, Esse Synnave, Florian Vanhees, Frank De Reu, Frauke Wille, Jamie Sou, Jens Goossens, Joke De Vos, Jonas Steppe, Quinten Rasking, Julie Rochtus, Kjenta Beda, Kyara Cabooter, Lene Heuten, Liesbeth Houtain, Mats Proost, Maud Verstraeten, Nele Van Mechelen, Nino Ameye, Pim De Jonghe, Quito Vanroose, Rune Wittouck, Sander Maris, Sem Reyns, Silke De Busser, Silke Van Hoegaerden, Nele Van Loon, Ylenia Mele, Zowy Van Lierop
De musical is nog te zien in tot en met 24 november in het Zuiderpershuis.

Een programmaboekje is alleszins een zeer gegeerd souvenir aangezien die tijdens de avant-première nog niet aanwezig waren...de levering zat vast in... jawel Duitsland!

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0